Charles dress n° 2

De Charles Dress die ik afgelopen voorjaar voor dochterlief maakte, was en is een succes. Nu wordt ze wat korter, gelukkig kan ik de knopen aan de schouderbandjes nog verplaatsen en kunnen we wel nog wat extra draagplezier uit het kleedje krijgen. Toch werd het tijd voor een nieuw exemplaar!

Ik koos deze keer voor een rood-geruite katoenflanel  van Nani Iro, één van mijn favoriete stoffenmerken. Er zit een heel erg mooi kleurverloop van rood naar grijs/ivoor in de stof, Painting Check, die ik kocht bij Julija’s Shop. Dat kleurverloop zorgde ervoor dat ik heel erg moest puzzelen om alle patroondelen mooi te doen uitkomen op mijn ene metertje stof, maar het lukte me. Ik maakte dezelfde maat als in de lente, 110, maar verlengde de rok wel met een vijftal centimeter. Voor de knoopjes dook ik in de knopendoos, met veel erfstukken van mijn oma 🙂 Er zitten nog verschillende knopenkaartjes uit de sixties of seventies in, en ik koos voor deze rode retro-exemplaartjes:

knopen-charles-dress Charles dress n° 2

En het past! We kunnen weer eventjes voort, tot de volgende groeispurt. De donkere dagen zorgen wel voor minder-dan-optimale foto’s – sorry daarvoor.

charles-dress-zwart-wit Charles dress n° 2 charles-dress Charles dress n° 2 charles-dress-2 Charles dress n° 2

En hier is nog een bonusfoto van het work-in-progress omdat hier het kleurverloop beter te zien is 🙂

charles-2-voorkant-1 Charles dress n° 2

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

6 Comments on Charles dress n° 2

 1. Fie
  3 februari 2017 at 23:30 (7 jaar ago)

  Wauw, wat een talent! En wat een schatje is je dochter toch 🙂

  • johannaowlette
   10 februari 2017 at 10:10 (7 jaar ago)

   dankjewel 🙂 ze is een cutie. Ik mag mijn pollekes kussen met zo’n schat!

 2. Hutse Pruts
  4 februari 2017 at 10:04 (7 jaar ago)

  Super mooi!

  • johannaowlette
   10 februari 2017 at 10:09 (7 jaar ago)

   dankjewel 🙂

 3. Marie-Paule @SoPopoSew
  14 maart 2017 at 16:59 (7 jaar ago)

  Heel benieuwd was ik om jouw dochter eens te zien. En je hebt gelijk, ze lijken wel wat op elkaar!
  Jouw stijl spreekt me ook erg aan!
  Ik ga eens kijken hoe ik je kan volgen.

 4. johannaowlette
  14 maart 2017 at 18:27 (7 jaar ago)

  Ja he, ze hebben wat van elkaar weg )