Snel, gezond & lekker

Weer een paar receptjes die onder ‘snel, gezond & lekker’ vallen, die hier de afgelopen tijd succes hadden. Soms bedenk ik ze zelf, en schrijf ik dan meteen na het eten op wat ik precies  klaarmaakte, en soms baseer ik me op een recept.

Gnocchi met kip en broccoli

 • Kippenblokjes & spekjes
 • Broccoliroosjes
 • 2 tomaten en een halve paprika, in blokjes
 • Sjalot, look
 • Sojaroom, Noilly Prat, water
 • Peper, zout, nootmuskaat, paprika, picadillopoeder
 • Gnocchi

Stoom de broccoli en bak ondertussen de kip, spekjes, sjalot en look. Voeg dan de paprikablokjes toe en laat ze even meebakken, gevolgd door de tomatenblokjes. Blus dan de pan met Noilly Prat (alweer) en sojaroom. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder & piccadillo (een Mexicaanse kruidenmengeling). Genoeg zout, ik vind de sojaroom nogal zoet!
Voeg ook de broccoli toe, en giet er nog een glas water bij. Laat dit even pruttelen terwijl je de gnocchi kookt, dat gaat erg snel. Opdienen met nog wat extra parmezan.

gnocchi-met-kip Snel, gezond & lekker

Tofu met noedels

 • Tofublokjes
 • Courgette, champignons
 • Look, gember
 • Chilisaus, sojasaus, zout, currypoeder, wat extra water
 • Woknoedels
 • Cashewnoten

Dit is eigenlijk nog een receptje dat te danken is aan de afgelopen Dagen zonder Vlees. Ik had nog nooit met succes tofu klaargemaakt, maar proefde op een beurs van een lekker gerechtje met tofu en dat heb ik ongeveer proberen na te doen.

Ik kocht voorgebakken stukjes tofu en wokte die samen met de groentjes tot die beetgaar waren. Daarna voegde ik ook de sausingrediënten toe, gevolgd door de woknoedels (een zegen voor de afwasbesparende, snelkokende mens!). Ik voegde ook een handjevol cashewnoten toe.

Noedels-met-tofu Snel, gezond & lekker

Huevos rancheros

Dit is een receptje van Jeroen Meus, eigenlijk een Mexicaans ontbijtgerecht maar dit is ook meer dan hartig genoeg om te dienen als warme maaltijd. Ik weet zelfs niet of ik dit ‘au krieken du jour’ zou willen eten 😉

 • Voor de chili: tomaten (Jeroen gebruikt verse tomaten, ik een blikje), een blik rode boontjes, tomatenpuree, sjalot, look, desgewenst een chilipeper. Om te kruiden: komijn, koriander, zout, cayennepeper, gerookt paprikapoeder.
 • Spiegeleitjes
 • Voor de guacamole: avocado, maïs, kerstomaatjes, limoen, olijfolie, zout, cayennepeper
 • Sla
 • Tortilla’s
 • Cheddar of andere gemalen kaas

Stoof de sjalotjes en look, voeg dan de tomaten en boontjes toe, gevolgd door de tomatenpuree. Kruid en laat de chili pruttelen.

Maak de guacamole. Dat hoeft niet gemixt te worden, hak de avocado en kerstomaatjes in kleinere stukjes en meng alle ingrediënten door elkaar, naar smaak. Ik gebruik hier mijn Extra chef voor. Je kan dit trouwens ook mixen, dan wordt het een echte dipsaus.

Bak de tortilla’s in de oven tot ze knapperig zijn, en de spiegeleitjes in de pan. Doe wat chili over de tortilla’s, dan wat kaas, en zet kort terug in de oven. Daarna gaat er een speigeleitje, sla en guacamole op elke tortilla en klaar! Dit is echt een snel, gezond & lekker receptje want het was haasten in de keuken! Eet de rest van de chili gezellig uit een kommetje, met wat zure room 🙂

huevos-rancheros Snel, gezond & lekker

Nog meer snel, gezond & lekker? Klik hier voor mijn vorige blogjes!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

12 Comments on Snel, gezond & lekker

 1. cindel
  19 mei 2017 at 20:57 (7 jaar ago)

  mmmmm lijkt mij erg lekker. Ik kijk altijd naar masterchef en zou graag een keer zelf gnocchi willen maken! Dat schijnt alleen nog best lastig te zijn. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het nog nooit kant en klaar gegeten heb, omdat ik echt bang ben dat de smaak dan tegen valt!

  • johannaowlette
   23 mei 2017 at 14:00 (7 jaar ago)

   Ik vind die kant-en-klare uit de Delhaize (Belgiê) van bij de versafdeling echt lekker.

 2. Krystle
  19 mei 2017 at 21:20 (7 jaar ago)

  Heb nog nooit tofu gegeten. De tortilla lijkt me erg lekker!

 3. Tania
  19 mei 2017 at 21:27 (7 jaar ago)

  Dat eerste receptje met kip klinkt lekker

 4. Jill
  19 mei 2017 at 22:26 (7 jaar ago)

  Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Die huevos rancheros ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen..

 5. Mariska van Heel
  20 mei 2017 at 09:27 (7 jaar ago)

  De Huevos spreken mij wel aan zelfs als ontbijt, omdat ik tegenwoordig steeds vaker voor een stevig ontbijt kies. Ik neem aan dat het ook met andere bonen kan?

  • johannaowlette
   23 mei 2017 at 13:59 (7 jaar ago)

   ja, dat lijkt me geen probleem!

 6. Susan | susanblogt
  20 mei 2017 at 16:59 (7 jaar ago)

  Ik ben echt heel slecht met gezond eten, hahahhaa.

  • johannaowlette
   23 mei 2017 at 14:39 (7 jaar ago)

   Gezond eten is wel een beetje mijn stokpaardje ja, in die zin van veel groenten en zuivere ingrediënten. Ik ben fan van Jeroen Meus, Nigella Lawson en Jamie Oliver wat dat betreft.

 7. lies
  20 mei 2017 at 21:27 (7 jaar ago)

  de eerste en de laatste lijken mij wel iets, ik zet ze op mijn (onbestaande) ‘to cook’-lijstje!

 8. Lotte
  21 mei 2017 at 11:47 (7 jaar ago)

  Ooh lekker! Ik ga de Huevos rancheros zeker een keer proberen!