Femma-workshop: The wallet project #17 in kurkleer

Wallet project #17

Enkele weken geleden lanceerde Marthe van Compagnie M. haar nieuwste patroontje: Wallet project #17. Wendy van onze Femmagroep probeerde dit meteen uit en het resultaat was echt leuk, zo leuk dat ze (in overleg met Marthe) besloot er een workshop van te maken voor onze Femmadammen. Hier kan je zien hoe Wendy’s portefeuille eruit ziet!

Kurkleer

Wat zo leuk is aan dit patroontje is dat het gemaakt is van kurkleer, een materiaal dat tegenwoordig meer en meer opduikt voor tassen en accessoires. Wendy bestelde dit in groep voor alle deelnemers bij K-bas, en dit is wat zij over dit innovatieve materiaal te zeggen hebben:

Dé stof van de toekomst, ecologisch en duurzaam maar vooral gewoon mooi en erg stijlvol. Kurkleer of kurkstof bestaat in vele uitvoeringen. Wij selecteerden speciaal voor k-bas het ideale tassen-kurkleer. De stof voelt zacht aan en verwerkt gemakkelijk onder elke naaimachine.

IMG_6624 Femma-workshop: The wallet project #17 in kurkleer

Ik koos voor kurkleer met een gouden spikkeltje, maar er zijn nog verschillende andere afwerkingen, waaronder een heel mooie croco-look. Het is een zacht en soepel materiaal maar je voelt wel dat het stevig is. Met een ledernaald is het vlot te verwerken met de naaimachine.

Aan de slag!

De handleiding heeft wel wat weg van een ikea-instructie: de stukjes zijn allemaal rechthoekig dus het komt erop aan om ze in de juiste volgorde op elkaar te leggen en de juiste lagen aan elkaar vast te maken. Maar moeilijk is het niet, zeker als je een voorbeeldje hebt waar je eens naar kan kijken. Het enige wat ik aan de handleiding wat minder vond, was dat er op de foto’s een materiaal is gebruikt waarbij je geen verschil ziet tussen voor- en achterkant. Dat zou wel helpen voor een duidelijker beeld.

IMG_6627 Femma-workshop: The wallet project #17 in kurkleer IMG_6628 Femma-workshop: The wallet project #17 in kurkleer

En hier is hij dan: de afgewerkte portefeuille! Ik vind hem leuk, hij is erg ruim (te ruim voor mij om als portefeuille te dienen – maar dat wist ik op voorhand al hoor, ik denk eerder aan een EHBO-tasje, zoals ik bij één van onze Femmadammen zag.) Het is vooral een fijn project door het materiaal dat zo aangenaam aanvoelt. Erg leuk, een aanrader! Ik zal nog met kurkleer werken in de toekomst 🙂

IMG_6638 Femma-workshop: The wallet project #17 in kurkleer

Save

Save

Save

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here