Wie is de mol? Aflevering 6

Pam-pam-paaaam! Toen waren ze nog met vijf, en er moet er nog eentje af! In Aflevering 6 van De Mol zien we wie er naar huis moet vertrekken. Maar niet vòòr een paar spannende opdrachten en verdachte bewegingen…

mol Wie is de mol? Aflevering 6

Opdracht 1: duiken naar schatten

De eerste opdracht is een fysieke proef: de bagage van de spelers is weggehaald en hangt aan kabels op de zeebodem in de lagune van Knysna. Om hun bagage terug te krijgen moeten de deelnemers eerst in een luchtbel op 3 meter diepte hun eigen versie van de Zuid-Afrikaanse vlag memoriseren. Die is erg leep gecodeerd door de namen van de kleuren in andere kleuren af te drukken op de vlag. Op de koop toe kunnen ze de inzet van 2000€ verdubbelen als ze een witte vlag van Zuid-Afrika correct kunnen inkleuren. Ik dacht dat Robin dit wel zou weten, maar toch niet, er zijn 2 kleuren verwisseld van plaats. Hmmm… Mollenwerk? Dit is wel een makkelijk onderdeeltje om als mol subtiel verwarring te zaaien.

De spelers hebben samen 10 minuten in de luchtbel, dus zouden elk maximum 2 minuten in de luchtbel mogen blijven. Sam begint, gevolgd door Davey, Annelies, Eline en Robin, die het moet doen met 45 seconden, maar die niet opgebruikt. Hij heeft dus wel een prima geheugen. Annelies krijgt in de benauwde luchtbel een paniekaanval en moet door het reddingsteam bevrijd worden. Ik kan dat wel begrijpen, alhoewel je natuurlijk nooit kan uitsluiten dat ze dit acteert. Toch denk ik van niet, want wanneer de spelers daarna hun zak moeten identificeren lukt dit bij iedereen, ook Annelies, die door de paniekaanval toch wel een excuus heeft om haar vlag te vergeten. Maar de mol wil ook niet zonder bagage vallen natuurlijk 😉 Dus er wordt 2000€ verdiend.

mol-luchtbel Wie is de mol? Aflevering 6 Overgenomen van http://www.vier.be/demol%5B/caption%5D

Opdracht 2: De mol en de hartslag

Voor de volgende proef worden de spelers elk naar een eigen hotelkamer gebracht en wordt hen een hartslagmeter aangedaan. Daar krijgen ze (makkelijke) vragen die ze met hun hartslag moeten beantwoorden, en dat laatste is de uitdaging, niet de vragen. De eerste vraag is: hoe lang slaapt Doornroosje? 100 jaar dus, en dan moet elke speler die 100 zo dicht mogelijk benaderen. Voor sommigen is dat door flink actief te worden, voor anderen door te chillen. Ook de stelling van Pythagoras, de reis rond de wereld in 80 dagen en 7 x 70maal passeren de revue. Er wordt 1400 euro verdiend op deze manier. Annelies vertoont mollenkuren, ze kent Phileas Fogg helemaal niet, al is de verwijzing naar de titel erg duidelijk. Ik vind dat verdacht!

Helaas is de 1400€ nog niet veilig… De kandidaten worden één voor één in een volledig verduisterde kamer opgesloten met de mol! Wanneer de speler zijn of haar hartslag op 3 tijdstippen niet kan bedwingen (terwijl de mol dus rondsluipt en zelfs in hun gezicht prikt) mag de mol 200€ stelen. Het is geen verrassing dat de volledige buit weg is. Worden we hier wat slimmer van? Robin praat tegen de mol, en begint met Dag Annelies, om vervolgens Eline aan te spreken, die op haar beurt zegt dat ze Daveys voetstappen en geur herkent. Maar de mol gaat vanzelfsprekend niet in op deze uitdagingen.

Vervolgens is het tijd voor de vragenronde. Daar is er nu toch wel een vraag bij waarop niemand het antwoord weet, zeker? Heeft de mol geslapen in de caravan, ja of nee… Het antwoord kunnen de spelers zelf proberen waar te maken in…

…Opdracht 3: Slaap, molletje, slaap

De groep moet 90 kilometer rijden maar mag slechts 10 minuten rijden met een wakkere speler in het bedje van hun caravan. Zaak is om iemand in het bed te manoeuvreren die zo snel mogelijk in slaap valt. Of iemand die jouw antwoord juist doet worden… De spelers kiezen voor Robin, omdat die effectief overal in slaap valt. Annelies wil graag bij hem waken. Zij is dan verantwoordelijk voor de knop die de spelers in de auto het signaal geeft dat Robin in slaap gevallen is, en dat ze dus mogen rijden. Robin kan echter de slaap niet vatten en Annelies verliest echt opvallend veel tijd met de knop weer uit te zetten. Ik zou niet graag hebben dat Annelies de mol is, want ze is zo’n knoeier, maar ik moet toegeven dat ze van alle kandidaten deze keer het meest in de aandacht komt als mogelijke saboteur.

Anyways, Robin wordt vervangen door Sam, die al half in slaap ligt. Dat lukt echter ook niet, en Davey neemt zijn plaats in. Annelies verdedigt haar plaats in de caravan redelijk nadrukkelijk! Davey en Annelies slapen algauw als roosjes… En er moeten 2 mensen in de caravan geslapen hebben om geld te verdienen, helaas telt het enkel als er in het bedje wordt geslapen. De laatste 5 kilometer wordt Davey dus nog van plek verwisseld met Annelies, maar dat werkt helemaal niet. En onder meer door Annelies’ geknoei met de knop is er ook veel te lang gereden met wakkere spelers. Er wordt dus geen geld meer verdiend en het is tijd voor de eliminatie!

Goodbye

Sam, die me altijd redelijk onschuldig leek (behalve met de fietsketting), moet het spel verlaten. En ik zet de andere kandidaten nog eens op een rij van niet verdacht, naar wel verdacht. Ik ben weer totaal in de war, ik moet tegen mijn eigen gevoel in toch zeggen dat Annelies klimt in de pikorde…

  • Davey slaapt de slaap der onschuldigen – geen last van zijn geweten 😉
  • Robin kent de vlag van Zuid-Afrika niet? Zou me verbazen..
  • Eline… Moeilijk! Deze opdracht viel ze me niet zo op, in het verleden wel al, dus daarom staat ze op nummer 2.
  • Annelies: voor een quiz-liefhebber kent ze bijzonder weinig trivia! En al haar gepruts altijd… Zou het dan toch een sabotage-strategie zijn? Ik zou het jammer vinden maar deze week staat zij alleszins bovenaan… En ze heeft ook wel bijzonder weinig geld binnengebracht over alle afgelopen afleveringen heen!

Klik hier voor mijn verslagjes van de andere afleveringen nog eens te lezen… En voor een andere aanpak kan je hier bij Kool Family lezen wat zij ervan denkt!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here