Wie is de mol? Aflevering 5

Toen waren er nog zes! De mollenjacht gaat verder, en ik heb nog steeds niet echt een idee wie de mol zou kunnen zijn… We gaan verder op jacht!

mol Wie is de mol? Aflevering 5

Tijdens de eerste opdracht worden er twee spelers uitgekozen met een goed oriëntatievermogen: Hans en Davey. Zij vertrekken met een auto met 8 GPS-toestellen, in 8 talen, waarvan er slechts één de juiste route opgeeft. Ondertussen worden Robin, Sam, Annelies en Eline naar een gebouw gebracht waarin ze electro-gewijs Zuid-Afrikaanse woorden moeten samenstellen. Als ze de juiste menselijke ketting maken, gaat er een lampje branden en mogen ze voor 3 minuten in een andere kamer woorden opzoeken die Davey en Hans horen op de GPS’en, en hen zo helpen de foute routes uit te schakelen. Niet makkelijk, vooral die 3 minuten zorgen voor problemen. Robin houdt de controle over de telefoon en laat die nooit liggen, dit wordt expliciet getoond. Eline zoekt traag in de boekjes. Annelies en Sam helpen wel mee met  woorden bedenken, Annelies zorgt wel voor vertraging en verwarring.

Het ontbreekt het team weer aan strategie, pas vrij laat bedenken Davey en Hans dat ze een aantal vaak voorkomende woorden kunnen laten opzoeken en zo dan toestellen kunnen elimineren. Davey vraagt ook naar ‘vliegveld’ als ze er al lang voorbij zijn en het dus niet meer relevant is. Ook heeft Davey zowel van Hans als van Robin expliciete tips nodig over hoe je de GPS iets kan laten zeggen, waardoor er volgens mij tijd verloren gaat! Werk van de mol? Maar ze hebben veel geluk, op een bepaald moment schakelen ze alle toestellen uit waarvan de route te lang is in verhouding met de tijd die ze nog hebben. Er blijven er nog 2 over, en één ervan kunnen ze met een tip van het woordenboekenteam uitschakelen. Wonderwel komt de auto net op tijd aan bij de woordenzoekers! Katching 🙂

Tijd voor de tweede opdracht… Hoera, het bezoek is aangekomen! Oh nee, ze zijn opgesloten en kunnen enkel bevrijd worden met een ronde trivial pursuit! De kandidaten moeten een brug over door elk op een knop te gaan staan. In de tweede ronde moeten er dan een aantal kandidaten nog eens spelen om naar het einde van de brug te raken, en pas bij het afstappen van een knop weet je of het antwoord goed was. Als het fout was, gaat er een stofbom af bij het bezoek. Annelies stuurt zo de anderen naar foute antwoorden, en de bom gaat dus af. Alhoewel ik net eens opgezocht heb, en Le déjeuner sur l’herbe werd zowel door Manet als Monet geschilderd… Dat van Manet is wel veel bekender. Misleidende vraag dus. Gilles is toch de mol!!

Met hun vieze bezoek mogen de spelers naar hun verblijfplaats voor een diner. Aan iedere vriend of familielid werd gevraagd of hun kandidaat de mol zou kunnen zijn. Iedereen zei nee, behalve de man van Annelies, die zei dat ze goed komedie kan spelen maar dat dit wel extreem zou zijn. Interessant!

De derde opdracht is er één samen met het bezoek: een paintball-versie van The Hunger Games. De duo’s vertrekken vanuit een centraal punt, er zijn 3 dropzones waar kogeltjes kunnen vallen, en er zijn 5000€ en een vrijstelling te verdienen. Daarvoor mag er maar 1 kandidaat overschieten. Annelies en haar man worden onmiddellijk uitgeschakeld, Eline verspilt hier wel al veel kogels mee, en pas tegen het einde kan ze er weer bemachtigen. Ook Sam is vrij snel uitgeschakeld. Hans verstopt zich in het bos en doet eigenlijk niets meer. Eline, Robin en Davey jagen vrij actief en het komt tot een show off tussen deze drie, Davey wint de vrijstelling door de anderen uit te schakelen, maar geen geld want Hans zat dus verstopt met zijn vriendin. Da’s jammer natuurlijk! Of wist Davey dat het geld sowieso verloren zou zijn, als hij Hans niet ging zoeken?

Arrivederci Hans

En toen was het weer tijd voor de eliminatie: Hans valt af. Ik vind het nu nog moeilijker dan anders om de kandidaten te rangschikken van minder verdacht naar verdacht…  Het is dus giswerk.

  • Annelies deed wel verdachter dan de vorige keren moet ik zeggen! Maar in het onderdeel van het spel waar je kon uitvallen, deed ze dat ook wel ogenblikkelijk. Het is dus twijfelachtig. Als ze de mol is, zou ik wel wat teleurgesteld zijn, omdat ze toch wel al heel wat kansen liet liggen. Ik denk eerder dat ze de mol op het spoor zit!
  • Robin zei tegen zijn vrouw dat zijn twee mollenkandidaten al uitgeschakeld zijn.
  • Sam viel deze aflevering niet zo op maar de vorige deed hij wel erg verdacht.
  • Davey heeft de vrijstelling, net zoals Gilles vorig jaar. Bij het GPS-rijden leverde hij geen goede strategie aan, maar bij het paintballen wel, dus hij kan wel tactisch denken!
  • Eline blijft deze week bovenaan staan. Ze heeft zich deze week ook niet zo doen opmerken, maar de vorige afleveringen wel. Is ze de mol?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here