Charles Dress van Compagnie M.

Ik zocht een jeans-salopette-kleedje voor dochterlief om met haar fleurige T-shirts te dragen. In de winkels vond ik niet meteen wat ik wou dus ik keek al snel uit naar een leuk patroon om zelf een kleedje te maken. Hier schreef ik er al over: mijn oog viel op de Charles Pants van Compagnie M. Eigenlijk is dit een patroon voor een broek maar Marte schreef op haar blog een dress hack, met een patroonaanpassing en extra patroondeel. Ik tekende een 110 voor mijn grote driejarige dochter.

Ik moest dus eerst 3 patroondelen overtekenen, dan aanpassen en overtekenen tot 1 deel, en dan weer ontdubbelen tot 3 nieuwe patroondelen. Dat ging 10 minuutjes duren 🙂 Ik ben hier niet in geoefend dus het duurde een pak langer, maar het lukte wel! Ik ging voor een A-lijnrokje, dus met wat schuinere zijkanten. Het extra patroondeel is de achterzijde van de rok, ik heb die wel iets langer en breder gemaakt want dat leek me nogal klein, en ik wou het kleedje lang genoeg maken.

Charles-patroonaanpassingen-e1460378381372 Charles Dress van Compagnie M.

Daarna kon ik de stof beginnen knippen. Ik gebruikte een lichte jeans van Julija’s Shop en als accentstof een blauwe katoen met een klein wit motiefje van Bambiblauw.

charles-patroondelen Charles Dress van Compagnie M.

Op de Naait Club begon ik aan het in elkaar zetten. De stap-voor-stap-handleiding van Compagnie M. is vrij duidelijk, het is wel wat switchen tussen de beschrijving van de jurk en de broek, maar de jurk is denk ik wel makkelijker 🙂 Ik begon met het vastzetten van de de witte paspel, met mijn gloednieuwe blinderitsvoetje. Works like a charm! De knopenband moest ik eerst zelf wat uitzoeken maar het lukte ook, met mijn allereerste knoopsgat ooit. Alweer een mijlpaal 🙂

Charles-dress-in-elkaar-zetten Charles Dress van Compagnie M.

Ik geraakte eigenlijk verrassend ver, voor één avond achter het naaimachine. Zeker als je er rekening mee houdt dat wij ook veel babbelen en lachen 😉 De volgende ochtend was ik thuis, dochterlief was op school en ik dacht ‘Ik werk nog wat verder!’ dus ik zette de zijnaden aan elkaar en zoomde het kleedje om. Sommige stiksels zijn wat scheef, ik ben duidelijk nog geen pro maar ik heb het wel zo kunnen regelen dat de wonky naden aan de binnenkant van het kleedje zitten 🙂

Charles-dress-in-elkaar-zetten-zijnaden-en-knopenband Charles Dress van Compagnie M.

In de namiddag maakte ik nog 6 knoopsgaten terwijl dochterlief speelde. Dan nog de knopen en het meest vervelende klusje, de draadjes wegwerken. En toen was het klaar!

Charles-dress-close-up Charles Dress van Compagnie M. Charles-dress-met-krijt Charles Dress van Compagnie M. Charles-dress-in-de-tuin Charles Dress van Compagnie M. Charles-dress-op-het-gras Charles Dress van Compagnie M.

Delen:

6 Comments on Charles Dress van Compagnie M.

 1. Carolien
  26 april 2016 at 09:30 (8 jaar ago)

  Waw, heel mooi! Precies van één of ander duur retromerk uit de winkel! Knap gedaan!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   26 april 2016 at 09:38 (8 jaar ago)

   Dankjewel 🙂 ik ging inderdaad voor de retrolook!

   Beantwoorden
 2. Marte
  26 april 2016 at 11:43 (8 jaar ago)

  O heel schattig! Ik ben blij dat mijn hack handleiding tot zo een leuk kleedje heeft geleid! 🙂

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   26 april 2016 at 12:18 (8 jaar ago)

   dankjewel 🙂 Ik ga het voor elke maat opnieuw maken denk ik!

   Beantwoorden
 3. zwartraafje
  30 april 2016 at 19:50 (8 jaar ago)

  Je dochtertje staat er alvast super leuk mee. Vond ze het ook tof om een keer model te mogen spelen? 😉

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   2 mei 2016 at 08:08 (8 jaar ago)

   dankjewel! ze heeft niet echt bewust model gestaan, gewoon gespeeld 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here