Sinterklaasje bonnebonnebonne: een poppendraagmand

In oktober begon ik al volop aan de Sint te denken. Oei, dat is vroeg, of niet? Nee, als er een zelfgemaakt cadeautje bij hoort, dan moet ik op tijd de handen uit de mouwen steken! Ik maak een poppendraagmand voor dochterlief, omdat de pop Marijke en haar vele knuffelvrienden waar ze heel graag mee speelt, nu noodgedwongen in kartonnen dozen, deksels en omgekeerde bankjes slapen. Ik kreeg van een Naait Club-vriendin de tip om het Baby doll basket-patroon van Made Everyday te gebruiken. Het patroon komt in drie maten maar ik maak de grootste, ook al is het huidige popje niet zo heel groot. Ik vind het heel handig dat een zachte poppendraagmand kan opgeplooid en klein opgeborgen kan worden. Ik heb bij Flaflinko ook een heel leuke versie van deze draagmand gezien ๐Ÿ™‚

Ik gebruik stofjes uit de stoffenvoorraad, een blauw-wit gestreept katoentje voor de binnenkant en een paars met een soort pauwenveer-motiefje voor de buitenkant. De eerste Naait Club-avond werd gewijd aan het patroon knippen uit papier en stof, en verstevigen met gewone plakvlieseline. Ook thuis ging ik daar nog mee verder. Ik kocht geen speciale dikke versteviging, maar verwerkte restjes van een stugge polyester en dikke fleece die ik tegen de stoffen stikte als wattering. Het is niet zo stevig als met gekochte versteviging, ik voeg nog een stukje gerecycleerde plastic toe zodat de kap zeker mooi blijft staan.

Het verstevigen vroeg vrij veel tijd, nadien ging het in elkaar steken vrij vlot. Eerst gaan de handvaten tegen de zijkanten, daarna worden de zijkanten aan het middendeel gezet, dat is wel wat foefelen met dikke pakken stof en versteviging die je in nette hoekjes moet laten samenkomen, maar het ging eigenlijk best. Voor de binnenkant net hetzelfde, waarna binnen- en buitenkant aan elkaar kunnen gezet worden met een reep biais-lint. Dan ook nog een kussentje en matrasje erbij, en klaar is de poppendraagmand!

draagmand-in-de-maak Sinterklaasje bonnebonnebonne: een poppendraagmand

Work in progress! Hier kan je een beetje zien hoe ik de stof verstevigde.

draagmand Sinterklaasje bonnebonnebonne: een poppendraagmand

Nog even de draadjes wegwerken…

 

Save

Save

Save

Save

Delen:

4 Comments on Sinterklaasje bonnebonnebonne: een poppendraagmand

 1. Marjolein
  25 november 2016 at 16:37 (8 jaar ago)

  Een heel mooie versie ook! Ik ga de volgende keer voor style vil als versteviging denk ik. Vond die voor Rosalie nog net iets te slapjes…

  • johannaowlette
   25 november 2016 at 16:40 (8 jaar ago)

   Danku ๐Ÿ™‚ Deze is ook niet zo stevig, maar ja, met mijn recuperatiemateriaal kon dat wel natuurlijk ๐Ÿ˜‰ anders wordt het ook wel meteen een duurder stuk vind ik.

 2. Fie
  26 november 2016 at 16:21 (8 jaar ago)

  Wauw, daar gaat ze zeker heel blij mee zijn! Knap dat je dat kan ๐Ÿ™‚

  • johannaowlette
   26 november 2016 at 16:50 (8 jaar ago)

   Dankjewel ๐Ÿ™‚