Wekelijkse inspiratie: Het kleine scherm

Wij blijven gigantische fans van Netflix, hier thuis. Er zijn ondertussen al heel veel netflix-originals die echt de moeite waard zijn. Hier zijn er twee die wij net zagen.

The Crown vertelt het verhaal van de troonsbestijging van Koningin Elizabeth II en geeft ons een blik achter de schermen, en tegelijk ook een verklaring van waarom ze het imago van ijskoningin heeft. Er wordt een goed tijdsbeeld geschetst van het leven in Groot Brittannië kort na de tweede wereldoorlog, en de beperkingen die etiquette en protocol opleggen aan de leden van de koninklijke familie. De settings zijn natuurlijk prachtig: Clarence House, Sandringham, Buckingham Palace, Balmoral en de Schotse Highlands,… En ook de kostuums zijn indrukwekkend: traditionele feestgewaden en funky fifties-mode. Een heel mooie serie, aangrijpend en tegelijk interessant. Ik beken dat ik de Britse koninklijke familie op Wikipedia opgezocht heb, om te zien hoe het verder gaat 🙂 Ik vraag me af of er nog een tweede seizoen zou komen!

crown-Collage Wekelijkse inspiratie: Het kleine scherm

The Expanse is iets helemaal anders: echte onversneden sci-fi, en wie hier vaak komt lezen weet dat ik daarvan hou 🙂 De serie is gebaseerd op een reeks boeken door James Corey, in dit geval het eerste: Leviathan Wakes. Blijkbaar is het geen ‘echte’ netflix original: In de US en Nieuw Zeeland wordt het aangeboden door Syfy (het zal u niet verbazen dat we daar vroeger ook een abonnement op hadden via Telenet, maar beide zenders zijn uit het aanbod verdwenen), maar in de rest van de wereld wordt het op Netflix uitgezonden. Het is een verhaal van conflicten tussen de Belt (de asteroïdengordel), Mars en Aarde. Het is een behoorlijk realistische serie, waarmee ik bedoel dat er met een aantal wetenschappelijke feiten rekening gehouden wordt, zoals het effect van verhoogde zwaartekracht als een ruimteschip versnelt, of het gegeven dat water een bijzonder kostbaar goed is op een ruimtestation, net als het feit dat er daar net minder zwaartekracht is. De personages in de verschillende verhaallijnen zijn even geloofwaardig als divers: hoge politici, rebellen, een detective, crewmembers van een mijnschip,…  Het zit allemaal bijzonder goed in elkaar maar het einde van de serie is echt wel open, meer vragen dan antwoorden! We want more 🙂

expanse-Collage Wekelijkse inspiratie: Het kleine scherm

Save

Delen:

4 Comments on Wekelijkse inspiratie: Het kleine scherm

 1. marcia
  19 november 2016 at 15:38 (8 jaar ago)

  The Expqnse wil ik ook nog graag kijken, maar eigenlijk zou ik liefst eerst de boeken lezen. Maar die zijn dan weer zo dik dat ik het steeds maar uitstel…

  • johannaowlette
   19 november 2016 at 20:20 (8 jaar ago)

   Boek 1 heb ik besteld maar in een pocketeditie die nog moet verschijnen 🙂 staat op de to-read-lijst! Al veel goeds over gehoord!

 2. De Zuster Van
  21 november 2016 at 21:25 (8 jaar ago)

  Van The Crown heb ik ook genoten. (En ook verder gelezen op Wikipedia!)
  Hopelijk komt er inderdaad een tweede reeks, het einde suggereerde alvast van wel. Fingers crossed!

  • johannaowlette
   21 november 2016 at 21:40 (8 jaar ago)

   Indeed, I say 😉

   Zo grappig dat jij ook op Wikipedia gaan opzoeken bent! Onze nieuwsgierigheid he 🙂