Teambuilding: Wie is De Mol?

Elk jaar trekken we er eens met de collega’s op uit, als teamuitstapje. Meestal is het een geweldige zoektocht naar wat we kunnen doen. Vorig jaar ontsnapten we uit een escape room en dit jaar werd het een stadsspel van TB Events: Wie is de verrader? Het is eigenlijk Wie is de mol? maar dat mochten we niet zeggen 🙂 Het is er alleszins op geïnspireerd… Wij hebben op onze afdeling De Mol (klik om meer te lezen over de TV-serie!) ook met veel plezier gevolgd en besproken, dus we vonden het wel een leuk idee om dit eens na te spelen.

We begonnen goed, met een frisse maar zonnige en droge herfstnamiddag. We kregen voor we vertrokken lekkere croque monsieurs van 2 lieve collega’s die dit last minute hadden bedacht 🙂

croque-1 Teambuilding: Wie is De Mol?

14 uilencollega’s verzamelden in een café op de Sint-Niklase Grote Markt, waar een begeleidster van TB Events op ons wachtte en ons in 2 teams van zeven personen verdeelde, en iedereen kreeg ook een blad waarop stond of je al dan niet de mol was. Het Nederlandse meisje deed erg haar best en was vriendelijk, maar kende helaas de stad niet. Wij verwachtten opdrachten op en rond de Grote Markt maar er werd in het GPS-spel van ons verwacht dat we een kleine 4 kilometer aflegden in 20 minuten (en het andere team zelfs nog een langere afstand want wij hadden in een vorige ronde de korte route gewonnen). Dat werd al gauw meer dan een uur want op een echte sportieve prestatie waren we niet gekleed en we hadden al een hele dag gewerkt, en we moesten ook nog echt onze weg zoeken dus vlot doorjoggen was er zeker niet bij. Daarna volgde nog een ronde ‘creatieve foto’ maken, en een ronde aanwijzingen geven aan een geblinddoekte collega, waar Shari vriend en vijand verbaasde door zo blind als een mol razendsnel 2 tennisballen te pakken te krijgen! Tussendoor moesten we verschillende keren op kaartjes noteren wie we verdachten van ons te saboteren.

We amuseerden ons wel goed, veel gelopen en veel gelachen, maar de laatste GPS-ronde hebben beide teams wel eigenlijk laten vallen. De GPS-coördinaten leidden ons weer naar 3 punten die erg ver lagen, en onze tijd was sowieso bijna op. De vragen waren volledig google-baar en vroegen niet om fotografisch bewijs dus zijn we dan maar gewoon naar binnen gegaan om het finalespel te spelen. Ik had alleszins niet door wie onze mol was 🙂 Ik vind zelf dat dit eigenlijk ook niet zo belangrijk was, maar het is wel leuk dat je elkaar ‘verdenkt’ en er mee kan lachen tijdens het spel. Achteraf kregen we een link met de foto’s, want elk team kreeg naast een GPS ook een klein fototoestelletje. De kwaliteit is niet denderend maar ’t is toch leuk als herinnering. Ik maakte ook zelf nog een paar foto’s 😉

13-10-2016-wie-ontdekt-de-verrader-2 Teambuilding: Wie is De Mol?

Lopen! Race tegen de tijd!

Sint-Niklaas Teambuilding: Wie is De Mol?

Een voorbode van onze beloning aan het einde van de avond

13-10-2016-wie-ontdekt-de-verrader-19 Teambuilding: Wie is De Mol? 13-10-2016-wie-ontdekt-de-verrader-29 Teambuilding: Wie is De Mol?

Afsluiten deden we in schoonheid bij Foubert, wereldbekend in het Waasland, met een lekker dessertje, dat hadden we wel verdiend na een avondje rondrennen in Sint Niklaas 🙂

Foubert Teambuilding: Wie is De Mol?

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here