Kinderpraat

Verrukkelijk, de pareltjes liggen vaak voor het rapen! Soms ook wel eens letterlijk als er een knutsel-incident gebeurd is πŸ˜€

 • 3j5m

S avonds zeggen we als we dochterlief instoppen: niet uit je bed komen, wij gaan beneden opruimen, en dat is ook zo: afwassen, opruimen… 1 keer werd ze ’s ochtends erg vroeg wakker door een blaffende hond en ze had geen enkel besef van het uur, ze dacht dat ze een kwartiertje in slaap gevallen was. Ze riep: ‘Zijn jullie al klaar met opruimen?’ πŸ™‚

Dochterlief zegt: ‘Later als ik een mens ben…’ En toen ik vroeg: ‘Ben je nu dan geen mens?’ ‘Nee, een kind!’

Op een middag vreesde ik het ergste: dochterlief had ‘F*ck you’ geleerd op school. Ik vroeg wie dat zegt, en ze zei: de groten. Nogal wiedes natuurlijk. Ik vertelde haar dat dat heel boze woorden zijn en daarna gebruikte ze ze ook niet meer. Op het schoolfeest komt de aap uit de mouw: de groten zijn de kindjes van het derde kleuterklasje die een (supervertederende) metal-medley brengen die begint met We wil rock you van Queen… Mijn vertrouwen in de groten was op slag hersteld πŸ™‚

‘Deteftik’: detective. Voorlopig een blijvertje.

‘Als mensen groentenballetjes eten met een baby in hun buik, dan voetballen de baby’s daarmee.’

Een ‘drie-tweeling’: een drieling

‘Melkstick’: milkshake. Ik dacht zo’n soort Kinder-reepje maar toen bleken er rietjes aan te pas te komen, en ijs πŸ™‚

We zijn lekker pasta met broccoli aan het eten: ‘Mijn mond is luilekkerland!’

Dochterlief leest aan zichzelf voor en kent de eerste zinnen uit haar hoofd – onderbreekt zichzelf: ‘HΓ©, ik kan lezen!’

‘Kijk, mijn lepel en vork zijn vleermuizen!’

vleermuis-1 Kinderpraat

 • 3j6m

‘Kapitein Pinokkio’ – voor de hand liggend maar toch grappig.

De Brexit door kinderogen:Β  ‘Er is een land dat uit Europa wil en dat willen we niet, ze moeten blijven’ en dan haar boze frons. Enkele dagen later: ‘Engeland wil dat wij uit Europa gaan en wij willen dat niet.’ Boze frons deel 2. Echt, ik weet niet waar ze daarmee vandaan komt. De radio staat vaak aan, en wij lezen de krant aan tafel en bespreken dus ook wel eens iets, maar niet tot in de details. Nu, liever de Brexit dan gruwelijke aanslagen…

Liniaal : ‘Liaan’

K3 bestaat uit ‘Marthe, Hanne en Klaas‘, maar als ze over K3 spreekt heeft ze het toch eerder over 1 persoon. K3 zingt, K3 danst, K3 is een soldaat… (Ja, ze heeft de CD gekregen, met dank aan Shari!)

‘De juf gaf een snoepje aan de kindjes die flink op hun poep zaten maar ik lust geen snoepjes dus ik ben gaan liggen’. Kinderlogica op haar allerbest, vind ik dat. Ik weet niet of de juf het er mee eens is πŸ™‚

Nog meer actualiteit met kleuters: Er staan Boeddhistische monnikken in De Standaard. Dochterlief vraagt me meer uitleg en ik gebruik dan steeds de echte namen, die ik wat kader (in dit geval met een aflevering van Mouk ) Enkele uren is dit allerschattigst verbasterd tot Boedinnekes.

boedinnekes Kinderpraat

De bewuste aflevering van Mouk kan je hier bekijken. Wij zijn grote fan en kijken vaak op Netflix!

Nog meer Kinderpraat: hier!

Delen:

2 Comments on Kinderpraat

 1. zwartraafje
  29 september 2016 at 14:41 (8 jaar ago)

  Joepie, een nieuwe Kinderpraat. Die ‘ik lust geen snoepjes dus ben ik gaan liggen’ vond ik geweldig.

  • johannaowlette
   30 september 2016 at 17:56 (8 jaar ago)

   Ja ik ook πŸ™‚ de post was al ingepland en toen kwam ze daarmee af zeg! Ik heb het toch maar even uitgelegd aan de juf maar die had het gelukkig wel door.