Wekelijkse inspiratie – Foto’s op blogs

Ik ben geen groot fotograaf en al helemaal geen groot fotobewerker. Maar ik vind foto’s op een blog wel belangrijk, ik lees zelf ook het liefst een blog met veel foto’s, zoals Tales from the Crib of Madame Zsazsa. Die foto’s hoeven niet meteen Kunst met een grote K te zijn, maar wel leuk om naar te kijken. Daarom probeer ik toch op de kwaliteit te letten: cadrering, achtergrond, kleurencompositie…

Hier op de blog zie je bijna alleen foto’s van mijn iPhone. De kwaliteit van de geïntegreerde camera is sowieso goed. Af en toe maak ik foto’s met onze Nikon spiegelreflexcamera, die heeft al wat jaartjes op de teller maar voldoet prima voor ons. Hier is een iPhone-fotootje…

iphone Wekelijkse inspiratie - Foto's op blogs

Ik gebruik regelmatig enkele apps om mijn foto’s te bewerken:

 • Instagram: Ik vind Instagram het ideale visuele dagboek, en ga aan de hand van hashtags wel eens op zoek naar soortgelijke foto’s of mensen die ik dan volg. De filters en bewerkingsmogelijkheden

instagram Wekelijkse inspiratie - Foto's op blogs

 • Eva Mouton Pix: altijd lachen 🙂 hiermee plak je grappige stickers in de bekende stijl van Eva op je foto’s. Eenhoorns, regenbogen, of een Halloween-, Kerst- of Valentijn-thema: instant happiness!

eva-mouton-pix Wekelijkse inspiratie - Foto's op blogs

 • Prisma: dat is een nieuwe app, waarmee je een foto helemaal in een bepaalde kunststijl kan omzetten, razend populair momenteel. De filters zijn dan ook indukwekkend: je kan kiezen voor de looks van een Hokusai, Edward Münch, Mondriaan, Roy Liechtenstein, Mucha,…

prisma Wekelijkse inspiratie - Foto's op blogs

 • Layout: om collages mee te maken: basic maar heel handig.

layout Wekelijkse inspiratie - Foto's op blogs

Nog tips voor onmisbare foto-apps of andere tips voor de fotografie-leek? Ik hoor het graag!

Delen:

6 Comments on Wekelijkse inspiratie – Foto’s op blogs

 1. Marcia
  22 juli 2016 at 15:56 (8 jaar ago)

  Mijn favoriete apps om foto’s mee te bewerken zijn VSCO Cam en Instasize!

  • johannaowlette
   23 juli 2016 at 07:59 (8 jaar ago)

   Ga ik eens bekijken! Dankjewel voor de tips 🙂

 2. zwartraafje
  24 juli 2016 at 20:04 (8 jaar ago)

  Eigenlijk bewerk ik mijn foto’s niet echt. Ik verwerk ze wel via Pickmonkey tot collages maar daar blijft het zo’n beetje bij. Diezelfde Pickmonkey gebruik ik ook om de afbeeldingen samen te stellen die ik op mijn blog gebruik bij vrijwel elke niet-recensie blogpost.

  • johannaowlette
   25 juli 2016 at 08:22 (8 jaar ago)

   Picmonkey gebruik ik inderdaad ook soms!

 3. De PretKat
  27 juli 2016 at 22:19 (8 jaar ago)

  Ik maak ook veel foto’s met mijn iPhone. Buiten Instagram en Layout gebruik ik ook nog enkele andere apps. De app van ABM is één van mijn favorieten, maar wel betalend. Hiermee kan je ook collages maken, tekst toevoegen, achtergronden wijzigen en zoveel meer. Ook de PartyParty-app vind ik leuk. Hiermee kan je leuke snapshots maken.

  • johannaowlette
   27 juli 2016 at 22:43 (8 jaar ago)

   Die PartyParty ga ik eens opzoeken!