Femma haakcafé

Femmadammen Dendermonde is in vakantiemodus! We organiseren deze zomer geen workshops, maar om het contact niet te laten verwateren hebben we vijf keer een haakcafé waar iedereen kan haken waar ze zelf zin in heeft. Wie nog niet kan haken zetten we met plezier op weg, en we kozen een zaaltje met een tuin zodat we bij mooi weer zalig kunnen buiten zitten. Als de crèmekar dan ook nog eens passeert, is het pas helemaal een mooie zomeravond.

haakcafé-ijsje Femma haakcafé

Wat wordt er gehaakt door onze Femmadammen? Uiltjes-slingers, Kerststal-figuurtjes, visjes, tassen, sjaals,… Ik haak granny squares met superzachte DMC Natura katoen. Ik heb een stuk of zeven kleuren en gebruik 5 kleuren per lapje, waardoor de combinatiemogelijkheden enorm zijn en het haken leuk blijft, afwisseling genoeg, ook het kiezen van de kleurtjes is leuk. Het is niet zo’n moeilijk patroontje.

haakcafé-granny-squares Femma haakcafé

  • Je haakt een kettinkje van 4 dat je sluit tot een ring.
  • Daarin haak je 16 stokjes.
  • De volgende rij maak je 16 clusters van twee aaneengehaakte stokjes en 1 losse.
  • Vervolgens haak je tussen twee clusters telkens drie stokjes.
  • Daarna haak je telkens 3 losse, gevolgd door een halve vaste en in de 4 hoekjes-in-wording, haak je als volgt: halve vaste, 4 losse, halve vaste.
  • In dezelfde kleur haak je dan voor de volgende rij: een vaste in het eerste vakje van 3 losse, dan 4 stokjes in de 2 volgende vakjes met een losse ertussen, dan een vaste, en dan voor het hoekje: zes stokjes, twee losse en zes stokjes. En dat dat 4 keer.
  • In de laatste kleur maak je het randje: haak 6 losse, 1 halve vaste tussen de 2 x 4 stokjes, 3 losse, 1 stokje , 5 losse, 1 halve vaste – 2 losse – 1 halve vaste op het hoekje, 5 losse, 1 stokje en dat 4 maal (de laatste keer geen stokje maar gewoon met de losse aansluiten op het begin)
  • Als afsluiter haak ik eens rond met halve vaste, en in de hoekjes telkens 2 losse.

Zo uitgeschreven lijkt het moeilijk maar het valt geweldig mee. Af en toe mis-tel ik me eens en weet je, dat voegt charme toe. Nah! De bedoeling is dat dit een dekentje wordt, maar ik heb niet zoveel garen dus het zou ook kunnen dat het kussenslopen worden 🙂

Nog zin om mee te doen? Dat kan! We hebben nog Haakcafé op 1, 15 en 29 augustus, telkens vanaf 19u30, in Sint Gillis Dendermonde. Hier klikken voor meer info!

Dit artikel verschijnt ook op de site van Femma.

 

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here