Kinderpraat

Jeej, weer heel wat pareltjes verzameld de afgelopen maanden! Ik heb het gevoel dat we steeds meer van de neologismen en versprekingen afstappen en er meer creatief taalgebruik aan te pas komt. Zalig 🙂 en als ik het niet meteen noteer, vergeet ik het zo snel…

  • 3 jaar, 2 maanden

Varkentjes hebben ronde blokkehandjes.

Dochterlief zegt dat ze een monster ziet. Papa zegt dat die niet bestaan. ‘Maar jawel, doen-alsof-monsters! Als ik mijn ogen toedoe kan je ze zien!’ (Sluit ogen) ‘Kijk maar!’

Ik: ‘Het regent, het zegent, de pannetjes worden nat – daar kwamen twee boerinnekes af, die vielen op hun gat’ Dochterlief: ‘kletsnat poep nat! Die hadden geen onderbroek aan en toen werd hun poep nat!’

Dochterlief wil later Piraat worden, en aan het roer staan. Ik mag mee om schatten op te graven en papa om munten in de schatkist te doen.

Dochterlief heeft een nieuw couplet bedacht bij ‘Onder moeders paraplu’. De laatste strofe is over Jan de wind die de paraplu niet krijgt want het is moeders parapluuuuu. En dan: ‘En Jan de wind begreep het – Hij zei: je moet hem niet geeeeeeven – Ik heb al een parapluuu – Een blauwe’

viewmaster Kinderpraat

  • 3 jaar, 3 maanden

Chicken nuggets: kipvisjes

‘Waar zijn je oren?’ ‘Aan mijn wangen’

Ik schuif haar stoel wat verder: ‘waarom schuif je me weg?’ ‘Voor de tafelpoot’ ‘Maar ik hou van je!’

Op de wasmachine staan ‘een sleutel, een cakeje, een cakeje dat op is, een krul’

wasmachine-kinderpraat-259x300 Kinderpraat

Als ze ‘moeke’ zegt tegen papa: ‘maar eigenlijk ben jij papa!’ En ‘juf’ tegen mij: ‘ik bedoelde moeke!’

‘Weet je nog toen we naar Brussel gingen met de trein?’ ‘Ja, wat hebben we toen gezien?’ ‘Baby Jezus!’ (ja, het was in de kerstvakantie dus er was een kerststal) ‘Hij deed pipi!’ ‘Ja?’ (Ik weet het even niet zo goed) ‘Ja, op de grond!’ Het daagt me: ze bedoelt Manneke Pis! 🙂

We hebben nog geen honger, we hebben net pizza gegeten. ‘Maar mijn pizza gaat al naar onder zakken!’

  • 3 jaar, 4 maanden

In voetbalspirit: ‘Ik heb gegoald!’

Hier lees je nog meer Kinderpraat.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

Comments are closed.