Zandbak(je)

Ik heb het al vaker gezegd: wij hebben een mini-tuintje. Maar toch met alles wat we nodig hebben, in de zomer is het een klein paradijsje, al zeg ik het zelf. Een terrasje (twee zelfs, achteraan ook een stukje), een stukje gras, een compostbak, veel struiken, bloemen en zelfs fruitboompjes en -struiken. En nu ook een zandbakje!

Ik vond dat niet makkelijk, een zandbakje voor een kleine tuin. De klassieke blauwe schelp neemt nog teveel plaats in, zeker als ze niet in gebruik is. Ik zag op Pinterest prachtige speelplekken in stadstuinen maar het hele tuinontwerp moest er wel voor aangepast worden. Toen kreeg manlief het idee om een langwerpige houten zandbak te bouwen, die we ook als zitbank zouden kunnen gebruiken. Er werd wat nagedacht en rondgesurft op zoek naar ideetjes, en toen daagde het ons: we konden ook een langwerpige plantenbak kopen, en er zelf een deksel op leggen. Zo gezegd, zo gedaan: het tuincentrum had eigenlijk precies wat we wilden: een hoge houten bak van 1 x 0,5 meter, en houten terrastegels van 0,5 meter in het vierkant voor erop. We konden zelfs betalen met ecocheques.

Op een goede dag werd de bak opgeschuurd en werden er een aantal zakken speelzand in geleegd. Vervolgens heeft dochterlief er de hele dag in gespeeld. Soms kan het leven zo eenvoudig zijn šŸ™‚

zandbak-boven Zandbak(je) zandbak-zij Zandbak(je) zandbak-voor Zandbak(je)

En hoe dol ben ik op deze broek van baba*babywear! Echt volledig iets voor dochterlief. Stoer, fijn om in te spelen, net speciaal genoeg om een beetje op te vallen en anders dan anders te zijn. I like it!

Delen:

Comments are closed.