Wekelijkse inspiratie – wasbare wattenschijfjes haken

Ik doe mijn best om een duurzaam huishouden te voeren. Niet teveel verspilling, niet onnodig licht laten branden of kranen laten lopen. Af en toe kan ik het nuttige aan het aangename koppelen en zelf iets herbruikbaars maken. Ik had al enkele wattenschijfjes uit badstof van Tante Rosa, waar ik ook klant ben. Je kan die zelf ook maken, maar ze zijn gemaakt met een overlockmachine en dat heb ik niet. Zonder overlock gaat ook maar dan wordt het wel vrij veel werk vind ik. Ma vie en vert heeft er hele mooie gemaakt uit flanel, chapeau! Ze geeft ook goeie tips over het onderhoud: om er de vlekken goed uit te krijgen,…

Ik had het plan om er te maken dus al opgeborgen, tot ik deze leukerds op Pinterest tegenkwam! Cirkeltjes gehaakt met de puff-stitch, lekker dik en zacht. Haken kan ik wel, en katoen om mee te haken heb ik in overvloed. Tijd voor een klein Pin it & make it projectje!

pinitandmakeit Wekelijkse inspiratie - wasbare wattenschijfjes haken

Veel tekst en uitleg is niet nodig: haak een kettinkje van 4, maak er een cirkel van, haak 8 puff-stitches in de cikel. voor de volgende rij haak je 2 steken in elke onderliggende puff-stitch, en de rij daarna afwisselend 2 en 1. Ik probeerde 2 katoenen garen van Veritas: Schachenmayr Catania en DMC Natura Just cotton. De Natura (geel op de foto) is veel zachter dus heeft voor mij de voorkeur. Het garen heeft wel de neiging om wat te splitsen maar het is zo zacht en aangenaam dat ik het door de vingers zie 🙂

gehaakte-wasbare-wattenschijfjes Wekelijkse inspiratie - wasbare wattenschijfjes haken

Ze zijn niet alleen eco, maar ook heel erg mooi. Deze wattenschijfjes in een mooi doosje of glazen pot in je badkamer, what’s not to like?

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here