En toen was er een baby

3 mei 2016 – 20u00 : we lagen rustig in de zetel een beetje tv te kijken, toen ik plots wat krampen kreeg in de buik. Weer wat voorweeën dacht ik. Dat had ik al vaker gehad de laatste weken. Ze zeggen altijd dat je het wel zal weten eens het zover is (niet dus!). Dus ik maakte me er niet druk om.

Manlief was toch iets bezorgder, en wou naar het ziekenhuis vertrekken. “Het zal wel vals alarm zijn”, zei ik. Dus we blijven nog enkele uurtjes thuis. Maar om middernacht zijn we dan toch vertrokken richting Spoed, en jawel, het zou voor die dag zijn!

Vele uren later (21uur later om precies te zijn), was het dan eindelijk zover. Myra werd geboren op 4 mei (jawel, op Star Wars Day voor de nerds onder ons 🙂 ).
Met haar 52 cm en 3,4 kg een vrij gemiddelde baby, maar wel de allermooiste die ik ooit gezien heb!

IMG_6687-300x200 En toen was er een babyEen foto van dag 2 in het ziekenhuis. Ondertussen had ze ook het hart van de vroedvrouwen gestolen met haar rosse haren. Kissed by fire. Blijkbaar is dat zeer uniek op de Materniteit. Bij deze wil ik ook een dikke dankjewel zeggen aan alle vroedvrouwen. Ik weet niet wat ik zonder hen zou gedaan hebben die eerste dagen. Zij verdienen veel meer dan gewoon een schouderklopje. Wat een Supervrouwen! En voordat mijn lief zich achteruit gestoken voelt: ja, ook jij bent een Superman en een Superpapa! That goes without saying…

IMG_6585-300x200 En toen was er een babyKomaan, wie smelt er nu niet voor haar bolle wangetjes, de glimlach op haar gezicht en de gekke bekken die ze constant trekt? En ja hoor, ze is ook even braaf als dat ze eruit ziet. Wenen doet ze bijna nooit, of ze moet al erg veel honger of krampjes hebben. We mogen onze handjes kussen met zo’n baby.

Het thuiskomen was een zeer raar moment. Plots sta je daar samen met je man en een baby in je armen. En wat nu? Het antwoord kwam al snel : het kind moet zoveel mogelijk vertroeteld worden, dat is wel duidelijk. Vaak staan we beide naast het park te kijken hoe ze slaapt. “Wij hebben dat gemaakt”, zeggen we dan gelukzalig en trots tegen elkaar 🙂

423710995_21367-e1464689244802-300x206 En toen was er een babyOok Meeko was enorm geïnteresseerd. Wat is dat kleine ding daar in het park? Als Myra op mijn schoot ligt, wilt Meeko er steevast naast liggen. En als zij dan al eens wat weent, dan miauwt Meeko gewoon luidkeels mee. Die 2 gaan overeenkomen, denk ik.

 

 

Deze zaterdag is ons meisje al 1 maand oud. Wat vliegt de tijd! Time flies when you’re having fun. En ook als je oververmoeid bent, en 2 dutjes doet op een dag 🙂

IMG_6866-300x200 En toen was er een baby

Delen:

3 Comments on En toen was er een baby

 1. Liese
  31 mei 2016 at 15:15 (8 jaar ago)

  Proficiat! Superschattig!

 2. zwartraafje
  2 juni 2016 at 12:46 (8 jaar ago)

  Proficiat met jullie dochtertje!

 3. Owlette_Shari
  3 juni 2016 at 15:13 (8 jaar ago)

  Dankjewel!! 🙂