Wekelijkse inspiratie – Cadeau-ideetjes voor volwassenen

Moederdag was ondertussen een tweetal weken geleden, ik kreeg en gaf hiervoor ook een swapcadeau, vaderdag komt er bijna aan. En het hele jaar door verjaren er natuurlijk mensen. Soms is het zoeken naar een cadeau een behoorlijke uitdaging! Als inspiratie geef ik hier wat cadeau-ideetjes. Sommige kreeg of gaf ik ook al echt, andere komen van deze of gene wishlist.

Dit is een klein zakje in een nylon stof dat je door een paar bewegingen vult met lucht, je draait de uiteinden toe en dan heb je een groot ligkussen, voor in huis, in de tuin, op een festival, op reis. What’s not to like? Van de eerste reclame die ik zag, was ik al verkocht, en manlief ook. De prijs valt al bij al nog mee, vind ik: 74,50 euro. Hij is nog in productie, maar manlief en ik hebben er 2 besteld. lamzac-model-afbeelding-webshop Wekelijkse inspiratie - Cadeau-ideetjes voor volwassenen

  • Tropisch feestje in een doos

Dat was wat ik kreeg van mijn swap-buddy! Ik vind het een heel erg leuk idee en ik ga me er volop op inspireren. Servetjes, onderzettertjes, alles wat zuiders is, voor een groter cadeautje zou ik ook een paar cocktail-ingrediënten toevoegen. Je kan hier budget-gewijs alle kanten mee uit!

Swapcadeau Wekelijkse inspiratie - Cadeau-ideetjes voor volwassenen

Dergelijke thema-cadeaus vind ik trouwens wel leuk. Een setje verwenproductjes in een mooie bokaal of vaas, een doos lekkere spulletjes met een paar keukengadgets erbij,… Je kan in 1 winkel zo’n cadeau samenstellen, bijvoorbeeld bij Yves Rocher of Oil & Vinegar (daar kocht ik een verrassing voor manliefs vaderdag!), of je kan rondshoppen en zelf alles bij elkaar zoeken.

  • Home made with love

Mijn moeder verjaart in juli en ik ga haar een bernadette-vest breien, en een cactusspeldenkussentje. De bernadette zal ze dan hopelijk nog niet nodig hebben 🙂 Iets zelfgemaakt geven vind ik altijd leuk. Aan mijn swap-maatje gaf ik een An-tasje en een hanger en ring, en dan nog een aantal gekochte hebbedingetjes.

  • Voor de juffen en meesters

Ze zorgen een heel jaar voor onze kinderen, dan verdienen ze wel een cadeautje, he. Het is een echte roeping, zo’n hele dag met kinderen en jongeren bezig zijn. Ik ga dochterliefs kleuterjuffen een mandje knutselgerief cadeau doen, een deel recuperatiemateriaal en een deel gekocht materiaal zoals gekleurd papier, pomponnetjes,… Dat zal allicht wel welkom zijn 🙂

  • Een mooie plant

Dat was wat ik kreeg voor moederdag 🙂 Een kriekenboom: een lei-morel voor tegen de muur, op een plek waar al 3 clematissen gesneuveld zijn. Er valt geen zon, maar volgens alle bronnen die ik geraadpleegd heb is dat voor deze soort geen probleem. In Vlaanderen is het populairste ras de Noord(er)kriek, dat zegt voldoende, toch? Dus mijn kleine stadstuin wordt een echt boomgaardje. Hopelijk kan ik volgend jaar al wat krieken oogsten! Kriekentaart en ballekes met kriekskes, here I come 🙂 Voor iemand met groene vingers is een plant een prima geschenk. Voor mijn oma koop ik bijna altijd planten: éénjarigen zodat ze een paar kleurige bloembakken heeft, een kamerplant (zoals een azalea of orchidee) of een vaste plant voor in de tuin (zoals een magnolia).

Zelfs een ‘saai’ cadeau als een fles wijn kan je leuk verpakken. Furoshiki is een Japanse manier van verpakken waarbij je een stuk stof gebruikt als cadeaupapier. Je kan bijvoorbeeld 2 flessen wijn in een mooie sjaal verpakken.

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here