Wekelijkse inspiratie – Knuffelkonijn

Een lief klein meisje dat wij kennen, werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Met een paar vriendinnen wilden we haar een cadeautje geven. Ornella maakte een schattig dekentje, en ik maakte uit dezelfde stofjes (en eentje extra) een knuffelkonijn.

Ik zocht en vond een patroontje op Pinterest (where else?) dus hoera, Pin it & make it-tijd!

pinitandmakeit Wekelijkse inspiratie - Knuffelkonijn

De handleiding is makkelijk te volgen, en duidelijk geïllustreerd met veel foto’s. Ik drukte het patroon af op A3-formaat, zodat het konijn redelijk groot is en dus ook wel makkelijker om te maken. Die pootjes en oortjes omdraaien als ze maar half zo groot en breed zijn, lijkt me een echte uitdaging. Ik had wel meer stof nodig dan ik dacht, dus het was een beetje puzzelen maar het lukte me toch. Ik gebruikte 3 stukken stof van ongeveer 40 op 50 cm, en had echt niet zoveel over. De lange smalle pootjes draaien en vullen ging trouwens het beste met behulp van een houten lepel 😉

Konijn-maken-collage Wekelijkse inspiratie - Knuffelkonijn

Het in elkaar zetten lukte prima, Ik borduurde nog een gezichtje en gaf het konijn een soort kraagje met een sierknoopje, en daarna was het klaar! Het dekentje en het konijn passen echt mooi samen, en ik vond het heel fijn om voor het eerst een knuffel te naaien. Dat ga ik zeker nog doen. Ik hoop dat het kleine meisje blij is met haar cadeautje, ik weet wel zeker dat haar mama gelukkig zal zijn want haar dochtertje is ondertussen weer thuis!

Konijn-klaar-collage Wekelijkse inspiratie - Knuffelkonijn

 

Delen:

Comments are closed.