Wekelijkse inspiratie: Speeltijd

Eรฉn van de leukere manieren om enkele uurtjes door te brengen, is met een gezelschapsspel. Ik hou al heel mijn leven van spelletjes, als kind speelde ik de klassiekers zoals Ganzenbord, Mens Erger je Niet, Betoverde Doolhof, Scrabble, Adders en Ladders,… en de trends van mijn jeugd zoals Peking Mysteries (kent iemand dat nog? Dat was echt wel leuk, ook al duurde het opzetten een eeuwigheid – in mijn herinnering toch!). Het kwartet van Dick Bruna hieronder zal het oudste gezelschapsspel zijn dat ik nog heb. De vallende ster-kaart is jarenlang kwijt geweest ๐Ÿ™‚

image2 Wekelijkse inspiratie: Speeltijd

En nu hebben we een schatkist vol spelletjes ๐Ÿ™‚ Enkele van onze favorieten:

Een lekker complex spel met heel veel kaarten: hou je konijnen in leven, verzamel kaballa dolla en belaag de konijnen van je tegenspelers met honger, dorst, kleine en grote rampen. De makers hebben hun fantasie volledig laten gaan. Een kleine ramp is bijvoorbeeld de nucleaire gelatinepudding met bestraalde stukjes ananas, een grote ramp is een supernova ๐Ÿ™‚

image1 Wekelijkse inspiratie: Speeltijd

Dat is een nieuwe aanwinst: je kan het best vergelijken met een kruising van Scrabble, Yahtzee en Rummikub. Het is simpel van opzet maar toch uitdagend om te spelen. Dochterlief vind het ook leuk om groepjes per kleur of symbool te maken.

qwirkle-e1446805624673 Wekelijkse inspiratie: Speeltijd

Bouw steden, wegen, weiden, en bevolk ze met kleine houten poppetjes. We hebben zowel de klassieke versie met uitbreidingen als de jagers-verzamelaarseditie.

image Wekelijkse inspiratie: Speeltijd

En dochterlief zal van de Sint binnenkort ook haar eerste gezelschapsspel krijgen: Thomas’ Tuin van Haba, gekocht in een leuk nieuw winkeltje in mijn thuisstad: Keppesleppe. Na zes december zal ik jullie kunnen vertellen hoe het ons vaart in de tuin! Brengt de Goedheiligman bij jullie ook gezelschapsspelletjes?

Delen:

8 Comments on Wekelijkse inspiratie: Speeltijd

 1. Liese
  6 november 2015 at 22:45 (9 jaar ago)

  Keppesleppe! Geweldige naam, superwoord

  • johannaowlette
   7 november 2015 at 08:53 (9 jaar ago)

   Haha! De shopkeep is inderdaad een Westvlaamse ๐Ÿ™‚

 2. Joyce
  7 november 2015 at 10:58 (9 jaar ago)

  Oh, ik kijk echt uit naar samen gezelschapsspelletjes spelen! De Sint brengt hier ook de eerste HABA-spelletjes. ๐Ÿ™‚ Ik heb er een vijftal op voorraad liggen, dus ’t zal nog eens kijken worden wat ik ga kiezen. ๐Ÿ™‚ Misschien Visjes Vangen. Die lijkt mij het allersimpelst.

  • johannaowlette
   7 november 2015 at 18:14 (9 jaar ago)

   Ik heb er net nog een paar gekocht, ‘in reserve’ ๐Ÿ™‚ voor kerst en haar verjaardag, en als we nog eens een cadeautje aan iemand moeten geven ๐Ÿ™‚

 3. Inge
  8 november 2015 at 10:37 (9 jaar ago)

  Peking mysteries ? Waar is de tijd???

  • johannaowlette
   8 november 2015 at 18:09 (9 jaar ago)

   Haha ja he! We zullen maar niet te hard nadenken over hoe oud dat spel precies is…

 4. Vlijtig Liesje
  13 november 2015 at 14:16 (9 jaar ago)

  Ik vind de kaarten van die bunnies zo leuk!

  • johannaowlette
   13 november 2015 at 18:32 (9 jaar ago)

   Een hilarisch spel ๐Ÿ™‚