#Boostyourpositivity – Body

Mens sana in corpore sana: een gezonde geest in een gezond lichaam, zelfs in de Oudheid wisten ze het al. Of misschien moet ik het anders zeggen: ze wisten het toen misschien beter dan wij in het Westen in de 21e eeuw.

Het thema van #boostyourpositivity de komende 2 weken is Body (en in het verlengde daarvan Yoga, maar dat is meer iets voor owlette Shari – mijn ervaring gaat niet verder dan yoga op de Wii en in scrabble).

Ik ben niet zo sportief aangelegd en heb ook geen behoefte aan competitie op dat vlak. Maar ik heb wel altijd op een laag niveau aan sport gedaan, meestal iets in de strekking van aerobics en andere groepslessen.  Ik doe nu al enkele jaren BBB bij een toffe lesgeefster, die ons veel energie geeft en op tijd eens laat lachen. Mijn motivatie om wat te sporten, is hoofdzakelijk mijn hoofd eens leegmaken en tegelijk mijn conditie wat te onderhouden. Maar als er een virusje heerst, of ik ben heel moe, durf ik wel al eens passen… En dan is het niet altijd makkelijk om de draad terug op te pikken.

Ik wandel ook wel veel (als je in het centrum van een stadje woont, hoef je de auto niet te nemen om eens naar de winkel te gaan) en ik draag dochterlief nog steeds regelmatig. Een half uurtje tot een uur rondlopen met 14 kilogram dochter op rug of buik in de Tula of Oscha ringsling, ik vind dat dat telt als een workout. Ik breng dochterlief als ik kan ook met de fiets naar school. Het is niet ver, maar ik vind het kinderstoeltje achterop toch wel echt wennen hoor, de balans van de fiets is helemaal anders. Iedereen steekt me vrolijk voorbij omdat ik zo rustig fiets.

Eigenlijk ben ik best tevreden met mijn lichaam. Zowel oppervlakkig (ik pas in de gewone confectiematen) als wat diepzinniger: ik heb geen ziektes, chronische pijn of beperking. Ik heb een kleine kennismaking met pijn gehad tijdens mijn zwangerschap omdat ik bekkeninstabiliteit had, maar ik wist dat dat weer zou overgaan. Ik kus mijn beide handjes!

image3 #Boostyourpositivity - Body

image4 #Boostyourpositivity - Body

 

Delen:

2 Comments on #Boostyourpositivity – Body

 1. Inge
  29 oktober 2015 at 19:03 (9 jaar ago)

  Veel wandelen telt absoluut ook mee als sport! En als je daarbij ook nog eens een kind draagt… Dan al helemaal! Ik had het nog niet zo bekeken dat trots op je lichaam zijn niet alleen over de uiterlijkheden maar over zoveel meer…

  • johannaowlette
   29 oktober 2015 at 21:31 (9 jaar ago)

   Ik ben vooral dankbaar dat ik alles kan doen wat ik wil, zonder pijn of beperking.