Wekelijkse inspiratie – Interieur

De inrichting van onze woonkamer is nu een beetje haphazardly links en rechts bijeengesprokkeld… Op zich hou ik van de meubels die we hebben, maar het past niet altijd samen. Dus ik wil proberen met een paar (heel) kleine ingrepen onze woonkamer wat gestroomlijnder te maken. Liefst zo goedkoop mogelijk 🙂

Eigenlijk was ik geïnspireerd door de transformatie die ik Joyce’s woonkamer zag ondergaan op haar blog Huizeke Sluizeken. Wauw, mooi! Maar nieuwe grote stukken komen er hier voorlopig niet bij… Ik moest wat broeden op het idee maar ik denk dat ik met wat accessoires ook al een deel van het gewenste resultaat zal bereiken. En als ik wacht tot de solden, dan lukt het zeker om het prijskaartje bescheiden te houden.

Op het verlanglijstje:

 • Nieuwe kussenhoezen voor de kussens in de zetel beneden. Zelf maken is hier natuurlijk een optie. Dan heb ik mooie stof nodig. Ik wil iets vrolijks, een bleke achtergrond met een kleurige, abstracte print. Een kussenhoes haken in dikke katoen zie ik ook zitten, een grote granny square. Hier zijn al wat items die ik mooi vind
 • Een leuk mandje voor de dekentjes. Wacht, dat heb ik nog! Ik kocht namelijk meerdere coole opberg’zakken’ van house doctor, voor dochterliefs speelgoed. Deze zijn niet allemaal in gebruik, dus ik kan er rustig 1 gebruiken voor de plaids.
 • Opbergdozen voor de troep die ik op de kast bewaar (oeps). Ikea zal me hierbij helpen. Opruimen is hun ding hé.

Ik denk dat dat al een heel verschil zal maken, nee?

Deze kussens vond ik bij Made en geven wel aan wat ik in mijn gedachten heb:

sports_luxe_cushion_geo_yellow_new_lb3 Wekelijkse inspiratie - Interieur

En eigenlijk wil ik ook, maar dat zal van een andere prijsorde zijn: zes nieuwe stoelen voor rond onze eettafel, en wat extra krukjes of leuke stapelbare of vouwbare stoelen voor als we gasten hebben. Voor die stoelen heb ik design in mijn hoofd: Vegetal van Vitra! Dromen mag altijd hé?

Delen:

9 Comments on Wekelijkse inspiratie – Interieur

 1. Joyce
  16 oktober 2015 at 22:22 (9 jaar ago)

  Ohh, wat fijn dat je er ook zin in hebt gekregen! Die kussens zijn echt supermooi! Heb je ze al gekocht?

  • johannaowlette
   17 oktober 2015 at 16:23 (9 jaar ago)

   Ik ga er vanavond enkele bestellen en ik heb vandaag al in de hema hun match gevonden 🙂

   • johannaowlette
    19 oktober 2015 at 08:44 (9 jaar ago)

    Pff, het bestellen op die site lukte niet. Maar kom, ik heb nu toch al een deel van mijn plan kunnen uitvoeren 🙂

    • johannaowlette
     21 oktober 2015 at 19:54 (9 jaar ago)

     Ha, toch besteld! Ze verzenden nu pas naar België, daarom lukte mijn bestelling niet! Ik stuur je een kortingscode om het te vieren 🙂

     • Joyce
      21 oktober 2015 at 19:58 (9 jaar ago)

      Zo raar, ik bestelde daar een tijd geleden nochtans al onze lamp! Maar zalig, zeg. Ik ga eens snuisteren of ik iets leuks vind. Anders bewaar ik de korting nog een beetje. 🙂 Bedankt!

 2. liese
  18 oktober 2015 at 20:16 (9 jaar ago)

  Stoelen zijn duur! 🙂

  • johannaowlette
   19 oktober 2015 at 08:43 (9 jaar ago)

   Dat is zo, ze worden ook wel intensief gebruikt dus ik begrijp het wel.

 3. Resaarcle
  4 november 2015 at 17:09 (9 jaar ago)

  Die kussens, zo vrolijk!

  • johannaowlette
   6 november 2015 at 21:04 (9 jaar ago)

   Dankjewel 🙂