#boostyourpositivity – Werk

De komende twee weken gaat de #boostyourpositivity-challenge over werk. Ik heb al eerder gezegd dat ik bij De Uil werk. Enkele vakantiejobs tijdens mijn studies mondden na 10 jaar uit in mijn job nu 🙂 Buiten een vakantiejob bij de NMBS in de kantine, ben ik dus echt old skool, heel trouw aan mijn werkgever.

Ik heb bewust gekozen voor een job met makkelijkere uren, toen ik de biologische klok voelde tikken. Ik ben dus overgestapt van een Uilenwinkel naar het hoofdnest van De Uil, en daar ben ik na enkele maanden veranderd van functie, naar mijn huidige job, die ik heel graag doe. Ik werk aan de inhoud van de producten op onze site. Het is niet altijd makkelijk maar ik zit vaak wel echt middenin de boeken, recensies, media,… En dat is waar ik van hou! Een aangename werkomgeving met fijne collega’s is heel belangrijk voor me en die heb ik ook. Ik heb zelfs mijn blogmaatje en mede-Owlette Shari leren kennen via de Uil: zij kwam me vervangen toen dochterlief geboren werd. Ik ben immers 7 maanden thuis geweest: van eind januari tot eind augustus.

Die flexibele, kindvriendelijke uren waren voor mij wel een beetje een voorwaarde. Van zodra ik zwanger was, wist ik ook dat ik ouderschapsverlof zou opnemen, om 6 maanden thuis te zijn, en ik heb ook onmiddellijk tijdskrediet aangevraagd om voor 5 jaar vier vijfden te werken. Ik ben op woensdag thuis, nog drie jaar en dan zie ik wel! Mijn werkgever is hier wel flexibel en makkelijk in, moet ik zeggen, zeker als ik verhalen van andere moeders hoor… In elk geval wil ik er zijn voor mijn kind, maar tegelijk wil ik ook een fijne job met toffe collega’s en een leuke inhoud. Ik ben eigenlijk echt gelukkig met mijn werksituatie. Het zou nog leuker zijn als het dichter bij huis was, maar die 18km zijn nu wel nog te overbruggen hé.

Hier zie je ons bureau. Helaas geen Shari vandaag!

werk #boostyourpositivity - Werk

Delen:

8 Comments on #boostyourpositivity – Werk

 1. Liese
  13 oktober 2015 at 20:33 (9 jaar ago)

  Klinkt als een heel fijne job!

  • johannaowlette
   14 oktober 2015 at 08:46 (9 jaar ago)

   Ja, soms al eens stressy of frustrerend maar basically een heel leuke job.

 2. falderie
  14 oktober 2015 at 12:27 (9 jaar ago)

  Lijkt me een heel toffe job!

  • johannaowlette
   14 oktober 2015 at 13:26 (9 jaar ago)

   Ja, ik vind dat ook 🙂

 3. Inge
  14 oktober 2015 at 13:40 (9 jaar ago)

  Klinkt inderdaad als een echte toffe uitdagende job! En die flexibiliteit is erg belangrijk, geen wonder dat je daar al zolang werkt!

  • johannaowlette
   14 oktober 2015 at 14:57 (9 jaar ago)

   het is een afweging he. Aan elke job is wel iets natuurlijk.

  • johannaowlette
   21 oktober 2015 at 19:43 (9 jaar ago)

   Het is echt een gezinsvriendelijk bedrijf vind ik.