Femma-workshop: sokken breien

Vorig jaar waren eerst Evy en toen Wendy, die samen met mij de vrijwilligsters zijn van onze Femmadammen, begonnen met sokken breien. Dat sprak mij en vele andere dames van onze groep meteen aan. Dat moest wel een workshop worden!

7299AF85-71D0-4022-BD21-266EDB4E221E-e1549548358790-768x1024 Femma-workshop: sokken breien

Wol kiezen

Bij Wolplein kozen onze Femmadammen leuke wol. Ik kocht twee bollen: Tuttifrutti dragonfruit, en Wool and the gang Kinda magic wolkengaren. Dat alleen klinkt al super, nee? Het eerste is een katoenen garen, die ga ik dus sparen voor tegen de zomer. Mooie fruitkleurtjes 🙂 Ik ben begonnen met de roze-blauwe wollen sokken van Wool and the gang. Als ander hulpmiddel hadden we allemaal een kort sokkenrondbreinaaldje. Die zijn er van verschillende merken.
Je kan ook met 4 korte naaldjes werken, ik doe dat wel eens om een muts op te zetten. Ik heb voor deze sokken een combinatie gebruikt, de manier van minderen bij hiel en teen was handiger op 4 korte priempjes. Je kan het steeds kleinere aantal steken niet blijven rekken over het rondbreinaaldje. Alhoewel het toch heel wat moeilijker breien is! Ik heb geregeld steken moeten opvissen.

Patroon

Wendy had voor iedereen een eenvoudig patroon voorzien, maar bij mijn garen moest ik het patroon dat erbij zat gebruiken. Als je niet de juiste instructies volgt, zal je immers niet de mooie luipaardvlekjes of wolkjes zien verschijnen bij het sokken breien. Natuurlijk begon ik eerst langs de verkeerde kant van de bol, haha! Breien is wel een ideale hobby om je eens bij te vergissen want je trekt je werkje dan snel uit en herbegint. Beetje pijn in het hart maar wat moet dat moet hé. En dan was ik vertrokken. Zo leuk om het patroon te zien verschijnen! De instructies leggen verder zichzelf uit. Het was wel een beetje spannend om de hiel over te slaan en later te doen, maar ook dat lukte.

En ziezo, kous 1 is klaar!

91B56619-9BFA-4546-AE4C-A5380560A870-1024x768 Femma-workshop: sokken breien

Op naar de volgende 🙂 de Femmadammen zijn ook goed bezig! Hier zijn al een paar van hun kousen… Het fruitgaren was populair zoals je ziet!

5B367A00-A90E-4356-9991-51EBD83D0469-1024x1024 Femma-workshop: sokken breien

Ook zin om sokken te breien? Ik vond hier een aantal gratis patronen:

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here