De Mol 2018 – Aflevering 7: de halve finale

Na vorige week weet ik dus echt niet meer wie De Mol 2018 zou kunnen zijn… Wie het ook is, hij of zij is subtiel en wordt omringd door kandidaten die ook verdacht doen!

de-mol-2018 De Mol 2018 - Aflevering 7: de halve finale

Opdracht 1

Een sportproef op het strand in Veracruz! De eerste en enige mol-triatlon: 1 duo moet 1 kilometer kajakken, 1 duo moet 12 kilometer fietsen en alle vier moeten ze 7 kilometer door het zand lopen. Als ze dit binnen de drie uur halen, verdienen ze 500€. Onderweg kunnen ze nog meer verdienen. Pascale en Pieter kajakken, maar hun extra opdracht lukt niet: ringen werpen over een boei. Het lijkt me ook wel moeilijk.
Ondertussen moeten Lloyd en Baha een kruiswoordraadsel invullen, dat gaat erg moeizaam heb ik de indruk. Baha aan het werk als saboteur? Het raadsel opent de fietssloten, gelukkig komen Pieter en Pascale helpen… En daar gaan ze dan, Lloyd en Baha op hun fiets zonder zadel door het zand. Baha gaat niet echt vlot vooruit… ze slagen wel in hun extra opdracht: 500 ml kokoswater uit kokosnoten halen voor 1500€. Hiervoor laten ze wel de zadels liggen…

Duinenloop
Terwijl ze wachten, moeten Pieter en Pascale zand zeven op zoek naar een sleutel voor een kistje. Na een hele tijd vinden ze die sleutel en in het kistje blijken golfballetjes te zitten die ze nog nodig zullen hebben. Daarna kunnen ze aan de duinenloop beginnen. Lloyd en Pascale bouwen al snel een voorsprong op. Gilles heeft gezegd dat de persoon met de derde tijd diegene is die bepaalt of ze binnen de drie uur aankomen.
Onderweg komen ze een quad tegen, waarop twee mensen kunnen, of ze kunnen nog een opdracht doen met de golfballetjes. Ze kiezen voor de quad en Pieter en Baha prutsen eerst heel hard maar rijden dan toch verder. Lloyd loopt voorop, met de eindmeet krijgt hij het moeilijk maar hij haalt de finish als derde en even later komt ook Pascale binnen. Was het binnen de 3 uur? Jawel, 2 uur en 52 minuten! 2000€ verdiend 🙂

Opdracht 2

Bij aankomst in het hotel blijkt Pascale een verborgen-camera-opdracht te krijgen. Als ze kan inschatten wat haar medespelers zullen doen, kan ze 3 maal 1000€ verdienen. Zal Lloyd blijven zitten tussen twee luidruchtige saunagangers? Laat Baha zijn spullen zomaar verleggen aan het zwembad? En geeft Pieter zijn telefoonnummer aan een Mexicaanse chica op vrijersvoeten? Pascale schat ze alle drie fout in: ze zegt driemaal nee. Maar helaas, de mannen doen net omgekeerd!
Dan verlost Gilles haar uit haar lijden: het waren geacteerde scenes, geen candid camera 🙂 de mannen moesten net het omgekeerde doen van wat ze dachten dat Pascale zou inschatten. Eind goed al goed dus, en 3000€ erbij in de pot. Grappige opdracht, maar wel één die ons niet veel leert vind ik.

Opdracht 3

Na drie duels zal 1 kandidaat een spoor mogen volgen van de mol… Lloyd wint van Baha, Pascale wint van Pieter. De groepspot bevat 28.165€, maar deze begint weg te tikken terwijl Lloyd en Pascale onderhandelen over wie er zal verliezen door een kaarsje uit te blazen. Pascale belooft op haar communiezieltje dat ze alle info zal doorgeven aan Lloyd. Net op het punt dat alle die dag gewonnen winst weggetikt is, gaat Lloyd akkoord. Wat een timing he?
Pascale zet alle boekjes bij de juiste foto. Ze mag er niet in kijken, maar de covers lichten op onder een blacklight en er wordt een telefoonnummer zichtbaar. Als ze het belt, hoort ze een wijsje op de blokfluit. En dat moet haar helpen in haar zoektocht. Ze deelt de info (allemaal?) met Lloyd maar niet met Pieter en Baha. De sfeer in de auto zit onder nul. Alleen Baha zit te lachen, gek genoeg.

De eliminatie

Oh, nu voel ik wel mee met de spelers. Het spel wordt bloedserieus… maar De Mol 2018 zal zonder Pascale verdergaan want die valt af.

Wie verdenk ik?

De Mol 2018 heeft drie sterke spelers in de finale: Pieter, Baha en Lloyd. Ik denk dat Baha weer flink gesaboteerd heeft… zich laten hangen met het fietsen, niet echt helpen met het kruiswoordraadsel. Maar dat Lloyd akkoord ging met Pascale precies op het moment dat alle net verdiende winst weggetikt is, vond ik ook heel verdacht! Enkel Pieter kan ik maar moeilijk als verdachte zien. Maar ik kan natuurlijk mis zijn!

Om het toch zwart op wit te zetten: dit is mijn prognostiek voor de finale van De Mol 2018:

Winnaar: Lloyd
Verliezer: Pieter
Mol: Baha

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here