De Mol 2018 – aflevering 6

Nog vier kandidaten en 1 saboteur in De Mol 2018. Ik heb tot nu toe al verschillende verdachten gehad en van de huidige groep heb ik iedereen al in meerdere of mindere mate in mijn vizier gehad. Verandert dat met deze aflevering?

de-mol-2018 De Mol 2018 - aflevering 6

Opdracht 1

Bij het opstaan vinden de kandidaten een brief zonder klinkers en een Joker: ze gaan Rad van Fortuin spelen. Twee spelers doen telkens een opdracht, waarmee ze de winst binnenhalen of verliezen die de rest bijeen sprokkelt met het gekende rad. Eerst moeten Pieter en Baha zes ingrediënten herkennen: dat lukt. Helaas verdienen ze zo -150€ met het woord Postzegel. Daarna moeten Joke en Pascale enkele liedjes achterstevoren nazingen en herkennen. Dat lukt wonderwel en is nog erg grappig ook. De anderen raden het woord Gevechtspiloot en zo wordt 475€ verdiend. Tot slot imponeert Lloyd ons met zijn schitterende kennis van toogspelletjes! Echt dingen die je al gezien moet hebben… Hij is student maar dit lijkt toch bijna te mooi om waar te zijn. Ingestudeerd? Er wordt 800€ verdiend met de uitdrukking Iemand het hof maken.

Maar dan krijgt de groep de kans om de inzet te verdubbelen of te verliezen door iemand alleen nog een ronde te laten spelen. Lloyd stelt zich kandidaat en zegt: het is anders maar saai. Hij krijgt ‘link’ als tip en mag 5 medeklinkers en een klinker kiezen. Helaas kiest hij erg mis, dus verliest hij de hele inzet. Als mol is dat wel goed gedaan. Hij was ook alleen, dus geen pottekijkers. Al kan het ook zijn dat je jezelf gewoon teveel zou blootgeven, dus misschien zou de mol eerder diegene kunnen zijn die zei: ik heb meer vertrouwen in Lloyd. Pascale of Baha dus…

Opdracht 2

Ooh, een psychologisch spel! De kandidaten mogen elkaar blootstellen aan een prikkel, waarop de mol een reactie moet acteren om onopgemerkt te blijven. Als ze allemaal de prikkels goed doorstaan, wordt er ook geld verdiend. Pieter kiest de pikante peper voor 1000€, die door Joke niet opgegeten wordt maar door de anderen wel. Baha speelt hem zelfs razendsnel binnen. Maar geen 1000€ voor de pot, dus. Joke kiest het filmpje met vreselijke beelden omdat ze dat zelf niet wil zien. De rest is dapper en de mol kijkt naar Bambi: er wordt 600€ verdiend. Pascale kiest de mysterieuze doos, die vol kakkerlakken zit en een teddybeer voor de mol. Er wordt 700€ verdiend. Lloyd kiest de stinkbom, die bij de mol niet aangesloten is. Ook hier wordt 500€ verdiend. Baha kiest het kietelen, waarbij de mol gerustgelaten wordt. De andere kandidaten mogen ook niet lachen. Makkelijk acteren dus voor de mol. 400€ in de kassa! In totaal wordt er goed verdiend, dat mocht ook wel eens: 2200€.
Het aflezen van de gezichten is wel moeilijk vind ik. Pascale blijft heel erg stil zitten, Lloyd en Baha hebben wel expressieve gezichten. Maar wat wil dat allemaal zeggen?

Opdracht 3

Alweer een grappige opdracht: de spelers zijn geitenhoeders. Ze krijgen elk één geit onder hun hoede. Lloyd komt niet overeen met zijn Bianca, Baha ligt krom 🙂 Tussendoor kunnen ze geitjes bijverdienen. De eerste kans is een parcours. Dierenarts Joke doet dat niet slecht, maar Pieter krijgt de steun van het Lam – euh, de Geit Gods en verdient dus vier geitjes bij. Daarna kunnen ze blikjes schieten, waar Pieter en Baha voor elkaar één geitje verdienen. Daarna proberen cowboys de geitjes te stelen maar dat lukt eigenlijk niet zo.
Ze komen dus met veel geitjes over de streep. Daar volgt nog een verrassing. Ze mogen namelijk hun geitjes links zetten voor een kans op een vrijstelling, of rechts voor geld voor de pot. Tegen mijn verwachtingen in zet Joke haar beestjes rechts. Pascale zet eentje rechts, eentje links. Maar Lloyd, Pieter en Baha zetten al hun geitjes links, en halen hun geld dus uit de pot. Pieter krijgt de vrijstelling en er wordt 800€ verdiend.

De eliminatie

Er zit nu 19.725€ in de pot.
Joke valt af… Ze was een heel fijne speler vond ik. Ze ging er hard voor, ook voor vrijstellingen en pasvragen.

Wie verdenk ik?

Tussentijdse samenvatting: wat viel me op in de voorbije afleveringen van De Mol 2018?

Pascale bleef in de allereerste opdracht lekker in de middelste doodskist liggen. Ze begon zelfs niet aan de eerste hint. Toen ze ‘Wie is het?’ speelde , probeerde ze een fout antwoord te geven, zelfs toen het juiste al gezegd was. Bij het dorpsfeest let ze op een cruciaal moment niet op de sombrero’s. Bij de verfbom praat ze erg veel, wat de anderen afleidt. Volgens mij merkt ze de tips daar ook niet op.
Lloyd schoot Joke neer waardoor er geen geld kon verdiend worden in de tweede aflevering. ‘Waarom is Joke dood?!’ . In Mexico City is hij een erg trage pakjeskoerier die nog langer blijft treuzelen in het ziekenhuis. En het luciferraadsel domineert hij, zonder in de buurt van het juiste antwoord te komen. Bij de verfbom komt hij pas na de tijd met het goede antwoord.
Pieter kan, samen met Baha, in de jacht op Joke geen schijfjes brandmerken. Hij koopt 2 pasvragen in de luchthaven en blijft te lang in de drive-in dus verdient daar geen geld. Er schiet niemand op hem in het winkelcentrum: ze vertrouwen hem dus wel.
Baha heeft in aflevering 1 moeite met kippen vangen, iets wat wel moeilijk kan zijn maar je kan het ook expres moeilijk laten lijken. In het pretpark probeert hij echt tijd te rekken en sommen in de war te sturen. In de drive-in geeft hij erg snel op.

Ik denk dat ik deze aflevering vooral de mensen verdenk die hun geitjes inzetten voor de vrijstelling, en ook wie het geld mee hielp weggooien bij het Rad van Fortuin. Oei, dan zijn ze allemaal verdacht… Dan zet ik ze nog maar eens van verdacht naar minder verdacht. De mol 2018 is een moeilijk te vangen beestje…

 1. Baha
 2. Lloyd
 3. Pascale
 4. Pieter
Delen:

2 Comments on De Mol 2018 – aflevering 6

 1. fieke
  30 april 2018 at 06:33 (6 jaar ago)

  Vorige week dacht ik dat het Joke was, maar ik had het duidelijk mis. Wat ik héél verdacht vond gisteren was dat Lloyd na de tweede proef in een filmpje zei dat die kakkerlakken echt vies waren. Het was een Mystery-box, dus hoe kon hij dat weten dat daar kakkerlakken in zaten?! Wij verdenken dus Lloyd momenteel 🙂

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   30 april 2018 at 07:11 (6 jaar ago)

   Das wel waar – had ik nog niet aan gedacht!

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here