De Mol 2018 – aflevering 5

Nog vijf spelers en één mol… Maar wie zou De Mol 2018 zijn?

Deze week hebben de kandidaten familie en vrienden op bezoek. Altijd een fijne aflevering vind ik! Er wordt meestal wel één en ander duidelijk omdat je de mensen eens vanuit een andere kant bekijkt.

de-mol-2018 De Mol 2018 - aflevering 5

Opdracht 1

Hoera, een uitstapje naar het pretpark! De zes moeten zich in drie duo’s verdelen en elk een attractie kiezen. Joke en Lloyd kiezen voor Los Troncos: de Boomstammen. Ze moeten een uur blijven zitten en bij elke doortocht door de tunnel moeten ze verder werken aan een som. Het is moeilijk maar na ettelijke keren natgespoten geweest te zijn, komen ze op 107. Joke rekent wel niet zo vlot… Verdacht? Steve en Pieter kiezen La Quimera. Dit is een supersnelle achtbaan. Een vol uur op zo’n ding zou ik niet zien zitten en de maag van Steve denkt er hetzelfde van. Dat vind ik te vergezocht om te mollen dus dat is wel echt denk ik! In elk geval: hun doel is een droedel oplossen en die uitbeelden op de actiefoto die bij elke rit genomen wordt. Ze vinden snel het woord ‘achterstand’ en beginnen dapper met uitbeelden. Steve moet af en toe een pauze nemen en Pieter mag niet alleen op de rollercoaster. Toch vind ik dat ze het er goed vanaf brengen, al is het verdacht dat ze het woord letter per letter uitbeelden. Dat is Pieters idee…

Baha heeft bewust voor Pascale gekozen, voor Supersonico. Ze krijgen een groepje Mexicaanse schoolkinderen als hulpjes. Op drie plekken moeten ze cijfers verzamelen en die optellen. Ik vind dat Baha enkele keren voor verwarring probeert te zorgen. Eens fout optellen, eens vertragen in het spiegelpaleis… ze komen tot het getal 132. Maar ze moeten ook bij de andere duo’s hun codes ophalen! Ze hebben de code van Lloyd en Joke maar komen te laat aan bij Pieter en Steve om nog de foto’s te kunnen bestuderen. Vooral Baha wil er zich snel vanaf maken. Ze gaan dan maar naar de lockers, waar drie maal 1000€ klaarligt als ze de juiste codes hebben! 107 en 132 zijn juist – er wordt dus 2000€ verdiend!

En dan blijken de mascottes ook nog hun vrienden en familie te zijn 🙂 omdat ze de juiste personen toch herkennen verdienen ze nog eens 1000€.

Opdracht 2

Naar de drive-in ‘Coyote’ met de vrienden en familie, leuk! Helaas niet voor een hele film, maar voor filmfragmenten met een bijbehorende vraag. Als iedereen alle vragen juist antwoordt, is er 10.000€ te verdienen… maar er zit een addertje onder het gras! Na elk juist antwoord kan een team zijn geld cashen en wegrijden naar een luxehotel. Als je blijft maar de laatste vraag fout beantwoordt, verdien je geen geld en slaap je in de auto. Pieter en Steve beantwoorden de eerste vraag juist en Steve doet flauw: ze rijden meteen weg. Hoera, 25€ verdiend! :/ Ook Baha en zijn vriendin rijden weg met slechts 50€ op de teller.
De rest houdt het nog twee vragen vol. Maar dan blijven enkel Pieter en zijn broer nog over. Helaas beantwoorden ze de laatste vraag fout… Geen geld en een nachtje in de auto voor hen! De opdracht levert 1025€ op. Ik vond dat Baha en Steve wel erg makkelijk voor het hotel kiezen. Net wat de mol ook zou doen denk ik. Al is blijven en de laatste vraag missen, ook een manier om zo min mogelijk geld binnen te brengen?

Opdracht 3

In een oud winkelcentrum mogen de deelnemers 1000€ spenderen bij de sponsors -subtiel! Ze kunnen ook kiezen voor het goede doel. Maar zoals altijd is niets wat het lijkt! Nadat hun significant others met de winkelkarretje weggereden zijn, moeten de spelers kiezen voor hun eerste keuze of drie pasvragen! En dan. Nog erger, volgt een Mexicaan stand-off: ze hebben elk 1 paintball-kogel. Enkel als ze alleen die kandidaten raken die voor pasvragen hebben gekozen, kunnen ze 3000€ winnen voor de pot. Ze mogen hier 10 minuten over praten. Pieter modereert precies wel goed. Maar eerlijkheid lukt niet meer dus elke kandidaat kiest wat hij wil. Iedereen behalve Pieter wordt afgeschoten. Geen geld in de pot, wel 1000€ voor het goede doel. Er wordt ook duidelijk wie er voor pasvragen heeft gekozen! Dat waren Lloyd en Joke, maar ze halen ze dus niet binnen.

De eliminatie

Baha vermeldt dat Pieter geld heeft verloren. Ook Joke verwijst hiernaar. Pieter vindt dat Lloyd zijn principes verloochend heeft. En Lloyd vindt Jokes rekenfouten verdacht. Maar wie valt af? Dat is Steve, één van mijn meest verdachte kandidaten! Oeioei, dat belooft voor de finale. Ik zit er precies nog ver af…

Wie verdenk ik?

Baha heeft in het pretpark flink proberen vertragen en knoeien, en kiest ook voor een snelle exit in de drive-in, net als Steve. Maar ja, Steve is het dus niet 🙂 Pieter kiest voor het trage uitbeelden van het woord, en verliest geld in de cinema. Joke met haar rekenen… en over alle afleveringen heen heeft zij ook nog niet veel verdiend. Dus dit is mijn top 3 voor De Mol 2018:

1. Baha
2. Pieter
3. Joke

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here