De Mol 2018 – Aflevering 4

De groep is aangekomen in Mexico City. Een heksenketel, een razend drukke stad van 24 miljoen inwoners.

D1DA0C7A-C00D-4175-B13E-B9F37B670F12-e1523822560456 De Mol 2018 - Aflevering 4

Opdracht 1

In die drukke stad begint de eerste opdracht. Steve en Katrien worden aangeduid als kunstliefhebbers en worden naar een projectie van de Murales van Diego Riveira gebracht. De andere kandidaten zijn pakketbezorgers die met de bakfiets pakjes zullen bezorgen. Maar welke pakjes? Er staan er een heleboel en ze moeten met vragen de juiste pakjes identificeren.
Pieter & Lloyd beginnen met een luciferraadsel. Ze moeten van 5008 een zo hoog mogelijk cijfer maken. Lloyd is meteen vrij zeker van 9900. Gilles geeft hen in ruil voor dit antwoord een portret, dat ze aan Steve & Katrien moeten beschrijven. Het antwoord leidt naar een adres dat op één van de pakjes staat. En ze zijn vertrokken! Maar bij aankomst op het adres blijkt het een fout antwoord geweest te zijn. Tijd verloren dus!
De anderen wachten op de bakfiets en lossen raadsel twee op. Welke stad ligt het dichtst bij Mexico City? Katrien belt al eens en luistert stiekem mee naar het gesprek want Joke vergeet in te haken. Joke en Baha vertrekken, Joke merkt net op tijd dat ze het pakje niet meehebben! Bij het afleveren krijgen ze een enveloppe: ze verdienen 1000€!
Pascale, Pieter en Lloyd proberen de lucifers nog eens en komen tot 9909. Lloyd en Pascale vertrekken nog eens. Het adres blijkt weer fout te zijn, maar Lloyd weigert op te geven en verliest kostbare tijd…
Joke, Baha en Pieter moeten geldbiljetten sorteren op waarde. Dit hebben ze blijkbaar niet goed gedaan maar Pieter en Baha geven wel alles op de bakfiets.
Pascale, Lloyd en Joke moeten tussen negen zakjes snoep datgene vinden met een ander gewicht. Lloyd probeert even licht en zwaar om te draaien! Toch lukt het, maar de bakfiets is niet op tijd terug…
Het blijft dus bij 1000€ van de mogelijke 4000€.

Opdracht 2

Pieter & Baha worden benoemd tot vechtersbazen en moeten ingewijd worden in Lucha Libre, het in Mexico immens populaire worstelen. Ze moeten vijf worstelgrepen kiezen uit een rij van 20, en die zo goed uitvoeren dat de anderen ze herkennen. Ze mogen de hele dag trainen met Emperador Azteca en Iron Love. Het is hard werk en ze doen echt wel hun best.

Ondertussen spelen de anderen een spel… een soort escape game. Steve en Pascale zitten in een kamer met een verfbom die binnen 1 uur zal ontploffen. Joke, Katrien & Lloyd moeten raadsels oplossen om de bom te ontmantelen. Zoals Lloyd zelf zegt: dit is een opdracht waarbij de mol uitstekend kan saboteren.
Bepaalde items, zoals piano spelen en fietsen en op de hometrainer, zorgen voor beelden bij Steve & Pascale. Hieruit zouden al twee kleuren moeten duidelijk worden maar er gaat geen belletje rinkelen bij hen. In de laatste kamer moeten Joke, Lloyd en Katrien twee raadsels zoeken en oplossen. Het lukt niet, de bom gaat af! Pas daarna zegt Lloyd het juiste antwoord… Verdacht, niet? Maar hoe dan ook, zelfs als ze het meteen zouden geweten hebben denk ik dat ze nog niet wisten welke draad er moest doorgeknipt worden. Er wordt dus niets verdiend…

Die avond is het de match van Holy Pieter en Big Baha. De rest moet op 3 minuten de twintig moves memoriseren. Ik moet zeggen, Pieter en Baha gingen er echt voor! En enkele moves werden herkend, maar helaas niet allemaal. Jammer van alle moeite die Pieter & Baha erinstaken maar er wordt dus weer geen geld verdiend.

Opdracht 3

3000€ en/of een vrijstelling staan op het spel! In het hoogste gebouw van Mexico City moeten de kandidaten racen naar de top. Ze stappen allemaal samen in de lift, maar om de zoveel verdiepingen moet iemand uitstappen, een vraag beantwoorden, het antwoord naar de lift brengen en dan met de trap verdergaan. Één kandidaat mag dus blijven tot de 37e verdieping. Als die als eerste aankomt, krijgt hij of zij de vrijstelling en wordt er 500€ per juist antwoord verdiend.
Na wat discussie wordt Katrien gekozen als die kandidaat. Maar er wordt of afgesproken dat de anderen wel zullen lopen voor de vrijstelling. Als zo’n speler als eerste de top bereikt, krijgt die de vrijstelling maar wordt er geen geld verdiend. Het is spannend maar Joke haalt iedereen in en krijgt dus de vrijstelling! En geen geld in de pot… ook wel goed gezien als ze de mol zou zijn!

De eliminatie

Jongens toch, wat een aflevering! Zeer complexe opdrachten, ik vind dat geweldig! De productie van De Mol 2018 overtreft zichzelf vind ik. Zoveel lagen en opties! Daarvoor kijken we naar De Mol he. Super 🙂

Katrien vond het duidelijk te moeilijk om de mol te zoeken tussen al die opdrachten door. Ze schrikt, het is onverwacht voor haar.

Wie verdenk ik?

Qua geld verdienen bereiken we wel een dieptepunt deze week. 1000€, op rekening van Joke, Baha & Pascale in de eerste opdracht. Voor de rest zero, zero, zero! Ligt dat aan de mol? Of aan de kandidaten?

Lloyd probeert meerdere malen stokken in de wielen van het team te steken. Het luciferraadsel, het Witte Huis, licht en zwaar verwarren, niet willen vertrekken bij het standbeeld van Cortes… Dat is toch allemaal louche. Hij is deze week erg verdacht (gemaakt?).
Pascale probeert de anderen te verwarren tijdens het escape game, door te vaak door de intercom te spreken of zingen. Ze ziet ook samen met Steve niet de twee tips die enkel zij te zien krijgen. En ze is ook diegene die bij het worstelen als eerste een foute move zegt.

Pieter en Baha geven zich helemaal bij hun opdrachten. Steve en Katrien doen wel hun best bij de muurschildering. Ook Joke gaat ervoor, zowel bij de pakjes als in het escape game is ze erg actief. Ze heeft ook mee geld verdiend. Maar ze verliest ook geld door voor de vrijstelling te gaan in het appartementsgebouw.

Mijn verdachten voor De Mol 2018:

 1. Lloyd
 2. Steve
 3. Pascale
 4. Joke
Delen:

2 Comments on De Mol 2018 – Aflevering 4

 1. Marjolein
  15 april 2018 at 22:26 (6 jaar ago)

  Katrien was echt mijn mol 🙁 nu moet ik weer opnieuw beginnen ^^

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   15 april 2018 at 23:01 (6 jaar ago)

   Oh dat had ik vorige week! Misschien kom je nu op het juiste spoor…

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here