De mol 2018: Aflevering 3

Aflevering 3 van De mol 2018 – spannend! Oh, ik weet het nu echt niet meer… Wie is De Mol?

Opdracht 1

De spelers mogen mee een dorpsfeest organiseren en moeten zich verdelen in drie groepjes: Baha en Lloyd kiezen tequila, Pascale, Katrien en Steve kiezen sombrero’s en Steve, Jeffrey en Joke kiezen de piñata. Elk team kan 1500€ verdienen.

Bij de piñata moet 1 speler de 2 artiesten in een mash-up herkennen, en dit doorgeven aan een tweede kandidaat die de laatste, geblinddoekte speler naar de juiste piñata leidt. Een juiste piñata levert sowieso snoep op en als beide artiesten juist zijn komt er ook geld in het laatje. Het is een moeilijke opdracht. Steve herkent de liedjes en ook de foto’s niet. Joke en Jeffrey spelen iets beter. Er wordt wat snoep verdiend, en 250€.

Baha en Lloyd spelen een drankspelletje. Ze moeten multiple choice-vragen oplossen: een juist antwoord is water, een fout tequila. Met elke juiste vraag verdienen ze 100€ maar die kunnen ze wel verliezen als ze een positieve alcoholtest blazen! Ze verdienen 900€ en hebben elk drie tequila’s op. Maar ze blazen gelukkig negatief dus het geld is binnen.

Pieter, Pascale en Katrien moeten memory spelen. Van boven op de kerk moeten ze drie dansers met sombrero’s in de gaten houden, tussen een hoop andere sombrero’s! Het mislukt schromelijk… ze verdienen dus geen geld.

de-mol-2018 De mol 2018: Aflevering 3

Opdracht 2

Op het racecircuit Autodromo de Leon moeten de spelers 5 ronden rijden en sneller zijn dan een echte racepiloot. Jeffrey zal rijden, Pieter is de copiloot… die op het dak zit! Daar heeft hij drie bordjes en een boek over het theoretisch rijexamen. Jeffrey krijgt bij elke ronde een vraag en bij de finish moet Pieter telkens het juiste bordje omhoog steken. Jeffrey moet zorgen dat de auto 100 kilometer per uur haalt op dat moment. Pieter zou kunnen controleren in het boek maar dat is gigantisch moeilijk, zo bovenop de auto.

Daarna is het de beurt aan de professionele piloot. De anderen mogen hem vertragen. Baha en Lloyd moeten een band van de safetycar verwisselen en als dat lukt mogen ze 1 ronde aan 40 kilometer per uur voor de racewagen rijden. Dat lukt! Pascale en Joke moeten een oud mannetje bevrijden en een snoer ontwarren zodat de mechanische arm omhoog gaat. Dan kunnen ze het meneertje helpen oversteken. Dat lukt ook! Steve en Katrien moeten fietsen, als ze 1 kilometer gefietst hebben springt het licht op rood. Dat lukt 1 keer, Steve kan de tweede kilometer niet snel genoeg rijden. In elk geval blijft de racepiloot 1 keer 20 seconden voor het rode licht staan.

De racepiloot doet op die manier 6 minuten en 7 seconden over zijn vijf ronden. Jeffrey en Pieter slechts 5 minuten en 37 seconden! Zo komt er 500€ in de kas. Maar van de vijf vragen is er slecht 1 juist – dat is 500€ maar dus wel 2000€ die verloren gaat… daar heeft Jeffrey toch fout aan want hij was wel erg overtuigd van twee foute antwoorden. Er waren ook 2 vragen die we niet in de aflevering zagen.

De eliminatie – met nog een uitdaging

Gilles heeft nog een verrassing… hij heeft voor 8 koffertjes gezorgd en daarover het geld van de groepsfoto verdeeld. Er zijn er 2 met nul euro, de andere met verschillende bedragen. Een kandidaat met geld zal daar iets mee kunnen doen…
De groep heeft heel veel moeite om de koffers te verdelen. De afvaller neemt sowieso het bedrag uit de groepspot weg. Gilles zegt ons alvast dat de afvaller nee heeft geantwoord op de vraag: heeft de mol kinderen? Uiteindelijk offeren Jeffrey en Baha zich op om 0€ te kiezen. Pieter en Pascale verzetten zich! De mol zou natuurlijk willen dat de afvaller geld meeneemt… Jeffrey en Baha verdelen dan verder de koffers.

Gilles neemt elke kandidaat met geld apart en stelt voor om voor 500€ per stuk pasvragen te kopen. Steve en Pieter kopen er twee, Joke 1. Pieter biecht aan de camera op dat hij nee heeft geantwoord op de vraag over de mol. Lloyd, Katrien en Pascale kopen er geen. Er verdwijnt dus nog 2500€ uit de pot waardoor er 11.700€ overblijft… Jeffrey valt af dus er verdwijnt geen extra geld. Maar het is echt in mineur.

Wie verdenk ik?

Nu vond ik het echt moeilijk. De mol 2018 is een tough cookie! Jeffrey zei het ook al: de mol geeft weinig prijs!
Het geld… er zit minder in de pot dan bij het begin van de aflevering. Wie is verantwoordelijk? Steve en Joke missen 1250€ bij het dorpsfeest, Baha en Lloyd 600€. Pieter, Pascale en Katrien 1500€. Pieter verliest samen met Jeffrey 2000€ bij de race. Maar daar vond ik dat Jeffrey voor twee vragen wel verantwoordelijk was. Dus ik verdenk Pieter nog steeds niet echt 🙂 een soort anti-tunnelvisie? Ik moet wel bekennen dat hij in deze aflevering van De mol 2018 geld uit de pot gehaald heeft…

Steve was wel echt heel erg slecht in muziek herkennen. Het lijkt me ook een goede opdracht om te saboteren omdat de kandidaten elkaar moeilijker kunnen controleren. Ook bij het fietsen haalt hij het net niet. En ik vind net niet verdachter dan zelfs niet in de buurt komen. Last minute haalt hij ook nog 1000€ uit de pot door pasvragen te kopen. Pieter ook, maar die voelde zich bedreigd doordat hij de vraag over de mol met nee had beantwoord, zoals Gilles zei.
Pascale laat zich afleiden bij de sombrero’s en blijft niet naar de dansers kijken wanneer Pieter Katrien roept. Hmmm!

Dus ik hou het op deze top vijf…

  1. Steve
  2. Pascale
  3. Katrien
  4. Lloyd
  5. Joke
  6. en dan toch nog Pieter. Het geld he… ik kan een mijn ogen niet voor sluiten.
Delen:

Comments are closed.