De Zoo van Antwerpen – by day deze keer

Dit voorjaar was ik al eens by night in de Zoo van Antwerpen: De Uil vierde er het personeelsfeest (klik voor verslagje). En toen zei ik ook al dat we sowieso in de zomer nog eens by day terugkeerden, we hadden namelijk al tickets gekocht voor een bezoekje samen met mijn ouders. Dit weekend was het zover: ons bezoek aan de Zoo van Antwerpen!

plan-van-de-zoo De Zoo van Antwerpen - by day deze keerPlannetje van de Zoo bestuderen…

Naar de Zoo van Antwerpen

We gingen met de trein, dat is een uurtje onderweg vanuit Dendermonde. Bij het buitenkomen van het station zagen we meteen het reuzerad. Het ziet er leuk uit maar we hebben het niet geprobeerd 🙂 In de Zoo heerste een gezellige drukte. Het was zondag en behoorlijk goed weer dus veel mensen trokken er op uit. In de vlindertuin was het even achter elkaar aanschuiven maar in de rest van de Zoo hebben we er geen hinder van ondervonden.

Vernieuwing

Het was enkele jaren geleden dat manlief en ik in de Zoo van Antwerpen waren, ik denk wel een jaar of zeven. Voor mijn ouders, die er ook bij waren, was de laatste keer zelfs in mijn kindertijd. Wat me tijdens de wandeling met ons personeelsfeest al was opgevallen, werd nu helemaal bevestigd! De Zoo is vrijwel helemaal vernieuwd. Ik herkende één van de oude chalets die meegenomen was in een nieuwe zone, en Vriesland waar de pinguïns wonen was ook nog hetzelfde. Ook de nachtdieren, de reptielen en het zeeleeuwenverblijf zijn nog te herkennen. En het Egyptische paviljoen is ook behouden, dat is wel een pareltje vind ik. Maar voor de rest is echt alles anders, dus dat is drie vierden van de Zoo van Antwerpen. Het was dus een heel fijne herontdekking.

Op verkenning in de Zoo

giraf-aan-Egyptisch-paviljoen De Zoo van Antwerpen - by day deze keergroepsportret-in-de-zoo De Zoo van Antwerpen - by day deze keer okapi De Zoo van Antwerpen - by day deze keersteppeslurfhondje De Zoo van Antwerpen - by day deze keerDit kleintje is één van mijn favorietjes – het steppeslurfhondje. Zo’n cutie!

Het nieuwe verblijf van de apen was echt prachtig, en de grot ernaartoe was ook een hit bij dochterlief want er was een verborgen glijbaan en je kon er door namaakwater spatten! De Vlaamse tuin vonden we ook heel mooi, waarschijnlijk lag het ook aan het seizoen maar de bloemen waren echt uitbundig. We zagen ook hoe de pinguïns te eten kregen…

pinguins De Zoo van Antwerpen - by day deze keer

We maakten de roofvogeldemonstratie mee nadat we druiven en home made melocakes aten. Samen deden we de yogapose giraf bij de giraf – dochterlief had net kleuteryoga op de buitenschoolse opvang gehad dus dat kwam van pas. Ik heb ons trouwens ingeschreven voor ouder-en-kindyoga in september! Ik ben benieuwd… We wandelden op ons gemak door de dierentuin, picknickten en dochterlief speelde ook wat in de speeltuin.

op-de-speeltuin De Zoo van Antwerpen - by day deze keer speeltuin De Zoo van Antwerpen - by day deze keer speeltuin-aan-egyptisch-paviljoen De Zoo van Antwerpen - by day deze keernijlpaardknuffel De Zoo van Antwerpen - by day deze keer

Portretje

En helemaal op het einde maakte mijn moeder een hele leuke foto van ons als gezin. Het is tegenwoordig niet zo makkelijk meer om ons meisje te overtuigen om te poseren. Ik moet het anders verwoorden: als ze echt poseert is het met zo’n smile en cheeeese en spaghettiii! Ze vindt het fantastisch maar ik hou toch meer van een authentieke lach. Ofwel ontdekt ze opeens dat ze moe is en steekt ze haar gezicht gauw weg… Dus ik neem veel foto’s terwijl ze speelt, dat is tof. En tijdens uitstapjes veel foto’s van haar rug want ze is zo snel, sneller dan ik kan fotograferen soms. Maar nu gingen we dus eens samen poseren, gehurkt voor een border prachtige bloemen. Manlief verloor echter zijn evenwicht en ging bijna onderuit! We schoten alledrie in de lach en mijn moeder maakte deze foto… Puur en onversneden gezinsgeluk!

portret-van-ons-gezin De Zoo van Antwerpen - by day deze keer

Delen:

19 Comments on De Zoo van Antwerpen – by day deze keer

 1. zwartraafje
  25 augustus 2017 at 14:21 (7 jaar ago)

  Die laatste foto is inderdaad super leuk. Ik merk het bij de kindjes van vriendinnen en familieleden soms ook. Wanneer ze ouder worden lijkt het spontane lachen op foto’s vervangen te worden door een meer geposeerde houding én het zijn inderdaad niet de spontane foto’s die vaak het leukste zijn. Behalve natuurlijk wanneer je gekke gezichten mag trekken voor een foto. Dat is toch nog net iets leuker. 🙂

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   25 augustus 2017 at 15:47 (7 jaar ago)

   een mooie foto is inderdaad veel meer een uitdaging dan bij een kleine baby of peuter… maar daarom ook nog zoveel waard vind ik! zeker als we er dan eens alle drie echt goed opstaan. eentje om te koesteren.

   Beantwoorden
 2. Nicole Orriëns
  25 augustus 2017 at 15:37 (7 jaar ago)

  Leuk zeg! Dierentuinen blijven toch altijd maar weer fijn vermaak! Zeker met kinderen.

  Beantwoorden
 3. Sandra
  25 augustus 2017 at 16:03 (7 jaar ago)

  Wat een heerlijke foto met het gezin! Juist dat spontane maakt hem leuk. En heerlijk zo’n dagje uit. Ik hoop ook snel eens met mijn neefje naar Artis te kunnen. 🙂

  Beantwoorden
 4. MamaPlaneet
  25 augustus 2017 at 17:05 (7 jaar ago)

  Wij hebben heel wat dierentuinen gezien maar nog nooit de Antwerpse. Mooie gezinsfoto.

  Beantwoorden
 5. Chantal
  25 augustus 2017 at 18:19 (7 jaar ago)

  Wat hebben jullie een heerlijke dag gehad! Het lijkt mij ook wel een keertje leuk om hier een kijkje te gaan nemen.

  Beantwoorden
 6. Babs
  25 augustus 2017 at 19:25 (7 jaar ago)

  De Antwerpse zoo,was echt wel toe aan vernieuwing. Daarom gingen we al enkele jaren naar Planckendael de laatste jaren. Nu dat ik dit weet, zal het dus de volgende keer weer Antwerpen worden. Wat leuk zeg een feestje in de zoo. Heel origineel

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   25 augustus 2017 at 20:42 (7 jaar ago)

   Ik was enorm positief verrast door ons bezoek! Vooral het nieuwe apenverblijf is prachtig.

   Beantwoorden
 7. Fleur
  25 augustus 2017 at 20:22 (7 jaar ago)

  Heerlijk familiedagje! Het is fijn dat de dierentuin naast het station ligt! Dan is het ook goed te sie

  Beantwoorden
 8. Resaarcle
  25 augustus 2017 at 22:01 (7 jaar ago)

  Fijn dagje uit! Wij zitten ook met twee poseerdertjes op foto’s. Dus ik begrijp dat je heel erg blij bent met deze leuke spontane gezinsfoto!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   26 augustus 2017 at 07:35 (7 jaar ago)

   Ja die Cheeeeese-foto’s zien er zo geforceerd uit he…

   Beantwoorden
 9. Stephanie
  25 augustus 2017 at 22:30 (7 jaar ago)

  Super leuk die foto!
  Wij moeten dringend nog eens gaan…

  De laatste keer waren ze nog bezig met de verbouwingen.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   26 augustus 2017 at 07:35 (7 jaar ago)

   In juni was ik er ook en toen waren ze ook nog bezig! T is echt leuk geworden.

   Beantwoorden
 10. Mieke | mieksmind
  26 augustus 2017 at 09:13 (7 jaar ago)

  Ik ben al een paar keer in Antwerpen geweest maar nog niet naar de ZOO geweest.

  Beantwoorden
 11. Judith
  27 augustus 2017 at 07:53 (7 jaar ago)

  Wat een prachtige foto, park klinkt ook leuk

  Beantwoorden
 12. Serafina
  28 augustus 2017 at 17:30 (7 jaar ago)

  Mooi hoor, hier wil ik met de Kids ook naartoe.. Lijkt me leuk! Je hebt prachtige foto’s gemaakt trouwens

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   29 augustus 2017 at 10:18 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden
 13. Marcia
  2 september 2017 at 18:13 (7 jaar ago)

  Super leuk die portretfoto aan het einde! En zo te lezen is de zoo al flink veranderd sinds mijn laatste bezoekje van een aantal maanden geleden – toen was dat apengedeelte nog in aanbouw. Hoog tijd voor een nieuw bezoek dus.. haha!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   4 september 2017 at 08:44 (7 jaar ago)

   het apenverblijf is inderdaad gloednieuw en echt de moeite!

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here