Wie is de mol? Aflevering 7 – de halve finale!

De laatste aflevering voor de finale! Er moet nog één kandidaat af en dan moeten de laatste drie kandidaten nog een laatste aflevering spelen. Ik vraag me af of ze de mol al gevonden hebben, en of ze hem of haar al lang op het spoor zijn?

mol Wie is de mol? Aflevering 7 - de halve finale!

Opdracht 1

De 4 spelers krijgen een sportieve opdracht. Davey wordt aangeduid (en voelt zich vereerd) als filmmuziekkenner. De andere drie spelers staan op een rugbyveld, met een naam van een acteur op hun rug… Davey moet filmmuziek herkennen (ah ja), de bijbehorende bal het veld in trappen, de speler met acteur uit die film moet dan scoren in één van de drie winzones. Maar een echt rugbyteam werkt hen hierbij tegen. Er zijn dus heel veel elementen om rekening mee te houden en buiten Robin laten alle spelers steken vallen. Annelies doet alsof ze geblesseerd is, en vergeet hoe ze moet scoren. Eline durft de bal niet aanraken. Davey heeft een aantal films fout. Dus de score blijft beperkt tot 600 euro… Nee, het is geen seizoen waar veel geld verdiend wordt! De mol doet zijn werk goed.

Ik vind Annelies weer het meest verdacht als mol… Maar ik verander mijn idee wel: ze kan de mol niet zijn, want het is zo opvallend, net zoals ik eerst al dacht (ik wil ook gewoon niet dat ze de mol is!). Als ze de mol zou zijn, zouden alle spelers sowieso op haar spoor zitten, en dat is niet zo want vele van de afvallers zaten ernaast! Dus dat is voor mij een argument tegen Annelies als mol  – ze zit wel nog in het spel omdat ze weet wie de mol is…

Opdracht 2

Daarna worden 2 ‘opmerkzame’ spelers (Davey en Eline) naar een restaurant vol antiek en kunstvoorwerpen gebracht. Na hun maaltijd krijgen ze een rondleiding maar ondertussen worden 10 voorwerpen verwisseld in de ruimte waar ze eerst zaten. Robin en Annelies moeten die 10 dingen een waarde geven, en Davey en Eline moeten de verschillen zoeken. Davey toont meer initiatief, maar gokt hierdoor ook wel 3 keer fout. Eline brengt niet veel voorwerpen aan en komt ook pas op gang nadat Davey al twee keer fout geantwoord heeft en ze dus sowieso al bijna zullen moeten stoppen. Dat is wel slim gedrag voor de mol…

Opdracht 3

Een grappige opdracht 🙂 Elke deelnemer moet een opdracht alleen doen, en de productie heeft echt wel absurde settings bedacht. Vervolgens moeten ze dit aan de andere drie gaan vertellen, en die moeten inschatten of het echt of niet echt is. Als de speler de waarheid sprak en de anderen zien dat in, gaat er geld in de kas. Als de anderen echter verkeerd inschatten, verdient de speler 2 pasvragen! Davey moet crowdsurfen en geld plukken, dit klinkt erg gek en de anderen denken dat hij liegt. Hij verdient 2 pasvragen. Ook Annelies verdient 2 pasvragen, Eline en Robin echter niet.

Shari merkte hier iets op! Annelies mept 8 vliegen dood. Zijn dat de acht afvallers? Is ze dan toch de mol? (Neeeee….)

Die nacht liggen de molboekjes van de afvallers in een boomhut. Per ingekeken boekje zal er 500 euro uit de pot gaan… Davey maakt zich wat kwaad, hij vindt niet dat iemand mag gaan kijken. Robin gaat toch kijken, hij voelt zich echt heel onzeker, denk ik. Hij kiest voor het boekje van Hans, van wie hij wist dat die alle vragen over 1 persoon had ingevuld. Dat zou dus wel kunnen helpen.

Toen waren ze nog met twee (en de mol)!

Maar de pasvragen bleken cruciaal. Robin verlaat het spel… Hij had zelf meerdere keren gezegd dat hij de mol niet op het spoor was, en dat wordt nu bewezen. Hij vindt het heel erg, ik ook wel want over het spel heen was hij een goede speler die er echt voor ging. Eline en Davey reageren emotioneel, Annelies niet. Dat is een actrice hé!

  • Davey zou wel eens kunnen winnen.
  • Annelies heeft alleszins weer veel gesaboteerd…
  • Eline is nu weer mijn mol. Over het hele seizoen denk ik dat ze weinig heeft bijgedragen…

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

2 Comments on Wie is de mol? Aflevering 7 – de halve finale!

  1. SaSiBeau
    22 maart 2017 at 21:00 (7 jaar ago)

    ik vind dat ze alle 3 veel kansen gemist hebben om geld te verdienen voor de pot…maar mijn gok gaat toch naar davey uit omdat hij altijd de rol krijgt waar het meeste geld met verloren kan worden. annelies heeft gewoon altijd een excuus klaar voor als er iets mislukt en eline die laat altijd andere mensen voor haar werken…zitten er echt geen 3 mollen in het spel?

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      22 maart 2017 at 23:01 (7 jaar ago)

      Haha wie weet zeg! Dat zou wat zijn!

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here