De wereld van Kina

Op een druilerige zondag wilden we een uitstapje maken. Een museum is dan wel fijn. We overwogen even naar het Natuurhistorisch museum in Brussel te gaan, maar dat is al een heuse daguitstap met trein en metro of bus, en daarvoor waren we net iets te laat op het idee gekomen om erop uit te trekken. Gelukkig is er ook een junior-versie van dit museum! De Wereld van Kina op het Sint-Pietersplein in Gent is een museum op kindermaat over de natuur. Jarenlang passeerde ik vlakbij, tijdens mijn studententijd, maar ik was er nooit eerder geweest. Toegang is zeer democratisch: we kochten een familieticket van 5 euro, en kinderen tot 18 jaar mogen gratis binnen. Met ons ticket mogen we ook binnen de zes maanden de tuin bezoeken, dus dat gaan we zeker ook doen.

Misschien geef ik jullie hiermee wel een idee om in de Krokusvakantie een uitstapje te plannen!

IMG_6371 De wereld van Kina

Binnenin wordt alles wat met natuur te maken heeft op kindermaat uitgelegd. Er is een stukje over dino’s, insecten, de zee, mineralen & geologie, de evolutie van mens en dier,… Onze bijna-vierjarige dochter vond de aardbevingssimulator en de fluo-kamer erg leuk, maar eigenlijk vond ze alles wel tof want overal zijn flapjes en knoppen en mag je dingen aanraken en proberen. Het was er niet te druk maar wel gezellig, overal gezinnen met jonge kinderen ๐Ÿ™‚

De kamers over geologie vielen in de smaak! De fluo-kamer is geweldig, wie zou er nu verwachten dat brokken steen met soms saaie kleuren er zo funky en stralend uitzien onder blacklight?

IMG_6385 De wereld van Kina IMG_6388 De wereld van Kina IMG_6392 De wereld van Kina IMG_6382 De wereld van Kina

Hier zie je een vleugje museumgeschiedenis: Het museum werd al in 1924 geopend, specifiek voor de jeugd. Er zijn dus wel zalen en kasten die uit de jaren stillekes stammen, maar ze zijn wel gepimpt en dochterlief vond ze ook interessant. En wat mij betreft, dat heeft zeker ook zijn charme, die oudere presentaties.

IMG_6390 De wereld van Kina

Flapjes en interactie vielen natuurlijk zeer in de smaak ๐Ÿ™‚

IMG_6395 De wereld van Kina

En verder is het in dit museum je ogen uitkijken ๐Ÿ™‚ De verwondering van een kind die alles wil leren kennen is prachtig om te zien. En ok, je bezoekt een museum met een kind wel op een andere manier. Geen tijd om rustig alle bordjes te lezen, soms vliegt ze door een zaal omdat ze verder iets heeft gezien waar ze meer over wil weten. We hebben dus een reden om nog eens terug te keren.

IMG_6391 De wereld van KinaIMG_6372 De wereld van Kina IMG_6374 De wereld van Kina IMG_6375 De wereld van Kina

Een aanrader dus! Heel veel musea doen echt inspanningen om zo kindvriendelijk mogelijk te zijn. Hebben jullie nog tips over musea die ik misschien nog niet ken of bezocht? Ik hoor het graag!

Save

Save

Save

Save

Delen:

10 Comments on De wereld van Kina

 1. Saar
  24 februari 2017 at 10:49 (7 jaar ago)

  Hoe grappig! Wij gingen onlangs naar het Natuur historisch museum in Brussel op een zondag. Gijs is helemaal in de ban van dino’s. Dit ziet er ook zo leuk uit!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   24 februari 2017 at 14:22 (7 jaar ago)

   T was leuk ๐Ÿ™‚ naar het Natuurhistorisch Museum wil ik ook zeker eens gaan!

   Beantwoorden
 2. Nele
  24 februari 2017 at 15:11 (7 jaar ago)

  Aah. De wereld van Kina. Moeten we echt s naar toe. Ziet er alvast leuk uit. Tof artikel.

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   24 februari 2017 at 16:27 (7 jaar ago)

   Aanrader! Ik kijk er ook naar uit om de Tuin te bezoeken ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden
 3. Marjolein
  24 februari 2017 at 20:07 (7 jaar ago)

  Kina staat ook op ons lijstje om eens te doen, net als het museum voor natuurwetenschappen in BXL. Maar wij zoeken het toch vaker dichter bij huis, in de natuur enz…

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   27 februari 2017 at 09:35 (7 jaar ago)

   Dat was op die regenachtige zondag niet echt een aanlokkelijk idee voor ons ๐Ÿ˜‰ maar als het droog is, doen wij dat ook wle vaak! er even opuit met de loopfiets, vaak langs de Dender of Schelde.

   Beantwoorden
 4. Heidi
  24 februari 2017 at 20:14 (7 jaar ago)

  Binnenkort te combineren met smoutebollen op de halfvastenfoor ?

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   27 februari 2017 at 09:07 (7 jaar ago)

   mmmm je brengt me op ideeรซn!

   Beantwoorden
 5. marcia
  26 februari 2017 at 12:20 (7 jaar ago)

  Tijdens de museumnacht zijn mijn vriend en ik ook eens naar De Wereld van Kina geweest en wij vonden het (als volwassenen) ook een heel tof museum!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   27 februari 2017 at 09:07 (7 jaar ago)

   Dat is ook wel zo ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here