Wie is de mol? Aflevering 3

De derde aflevering al! Ik ben al helemaal mijn kluts kwijt, dat kan ik jullie wel al vertellen.

mol Wie is de mol? Aflevering 3

Onze vrienden moeten zich verdelen in 2 groepjes: 6 actieve mensen (Sam, Davey, Robin, Hans, Eline en Bertrand) en 2 minder actieve (Annelies en Marzena). Die laatsten worden overdag verwend met een beauty treatment en mogen daarna aan het zwembad liggen.

De zes actievelingen worden voor de eerste opdracht naar een meertje gebracht waarin een dik luchtkussen ligt. 2 zelfgekozen controlefreaks (Hans en Robin) mogen in een afgesloten hokje plaatsnemen, en krijgen een raadsel toegestopt. Net hetzelfde raadsel als één van de andere vier, die hun raadsel  krijgen wanneer ze één voor één op het kussen gaan zitten. De uitdaging is dat Robin en Hans moeten inschatten wanneer de andere kandidaat zijn of haar raadsel heeft opgelost. Niet te snel, maar ook niet te traag want de geldklok loopt. Op het moment dat de mannen op de knop duwen, springen 2 productiemedewerkers op het kussen en vliegt de kandidaat keihard van het kussen. Eigenlijk bracht dit weinig bij buiten show 🙂 In elk geval lukte de opdracht niet. Eline en Sam hadden hun rebus fout, Davey had veel te weinig vierkanten geteld en Bertrand had dan wel zijn doolhofje juist, maar dat geld vergokten ze nadien doordat Robin niet Hans’ kleisculptuur kon herkennen. Dat was ook wel behoorlijk moeilijk denk ik. Deze opdracht leverde dus helemaal niets op. Voor mij waren Eline en Davey hier het opvallendste fout…

Die avond zetten de zes actievelingen stevig de bloemetjes buiten, Gilles had hen nochtans gewaarschuwd dat er morgen een nieuwe opdracht komt. Ondertussen worden Marzena en Annelies naar het Natuurhistorisch Museum gebracht, waar ze rondgeleid worden en drie routes naar drie voorwerpen moeten leren kennen. Ze moeten deze voorwerpen binnenkort stelen tijdens de tweede opdracht en moeten zich voorbereiden zodat ze alle knelpunten kennen: de route van de bewaker, de bewegingssensors, de lasers en de elektrische kooi. Het is geen sinecure en Marzena kwijt zich vol overgave van haar taak. Annelies blijft op de achtergrond en weet met moeite op welk verdiep ze is. Om 0:01 (‘morgen’ dus) worden 6 vrolijke, aangeschoten vrienden opgehaald en naar het museum gebracht. Zij moeten per duo een item stelen en Marzena en Annelies moeten hen hierbij helpen vanuit een busje. Die kunnen er niet mee lachen dat hun medespelers zo in de wind zijn! Annelies zelf helpt echter totaal niet mee met Marzena, die eigenhandig de kandidaten door het museum leidt. Ik denk echter niet dat Annelies de Mol is, want van in het busje kon je volgens mij makkelijk saboteren: het kwam op seconden en centimeters aan, en een foutje zou snel gemaakt zijn en mogelijk niet zo opvallen. Robin & Hans, Davey & Sam halen hun trofee naar buiten, Eline en Bertrand niet want de bewegingssensor die op 75 cm hoogte hangt, gaat af. Eline kroop op een bizarre manier, die ze bij het binnenkomen van het museum ook demonstreerde en aan de anderen wou uitleggen. Ik weet niet precies wie de sensor triggerde! Bertrand zei dat hij het was, en dat werd door Eline bevestigd. Op de beelden kon je het toch niet zo goed zien… Beiden zijn dus wel wat verdacht. Ik denk dat de mol bij de zes feestvierders was en hen aanzette om flink door te drinken.

De volgende dag is er een eliminatie, maar geen gewone – het is eigenlijk de derde opdracht. De spelers kunnen enkel zelf hun scherm zien, met een speciale bril. Hun pokerface verraadt hen niet (toch niet voor mij). Nadien krijgen ze de kans om hierover te praten. Als diegene die het rode scherm te zien kreeg hiervoor uitkomt, komt er 3000 euro in de pot. Maar als die persoon dat niet doet, blijft hij of zij erin, met de cruciale info dat hij of zij de verkeerde Mol aan het volgen is. Dan gaat de voorlaatste naar huis. Er is wat discussie, wie zag er zenuwachtig uit, wie ziet er relaxed of schuldbewust uit… In elk geval, de speler met het rode scherm meldt zich niet en de voorlaatste vliegt eruit. Dat is Marzena, diegene van wie ik al wel zeker wist dat ze niet de Mol was. Ik vind het wel jammer dat ze eruit ligt.

Ok, weer een lijstje verdachten… Van minder naar erg verdacht!

  • Annelies gebruikte haar kans om de diefstal te saboteren volgens mij niet.
  • Robin herkende het beeldje niet maar eerlijk, ik zou het ook niet herkend hebben…
  • Hans viel niet zo erg op deze aflevering.
  • Sam heeft deze aflevering niet zoveel van zich laten zien denk ik, nam wel wat risico’s met over de laserstraal te springen maar dat was denk ik de alcohol die sprak.
  • Davey had wel erg weinig vierkanten geteld en kwam zelfs niet in de buurt. Ook met de laserstralen was hij niet zo voorzichtig, waarschijnlijk door de shotjes tequila? Was dat zijn eigen idee of werd hij hiertoe aangezet?
  • Bertrand slaage wel in zijn stukje opdracht met de doolhof, maar niet in de museumroof.
  • Eline liet 2 opdrachten mislukken.

Maar eigenlijk weet ik het dus niet zo goed… Spannend!

 

 

Save

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here