Pin it & make it: Kerstkous

Ik vind de Amerikaanse sfeer van (landelijke) kerstversiering erg mooi. Vooral zo’n prachtig aangeklede haard met een mooie groene guirlande, grote windlichten met hoge kaarsen en dan van die Christmas Stockings: I love it! Hier zie je er een paar mooie (volgens mij dan toch hé):

kerstkousen-aan-de-schouw-Collage Pin it & make it: Kerstkous

Dus dit jaar ging ik ook voor de Kerstkous. Ik gaf er één cadeau op ons Femma-kerstfeestje, als surprise. We speelden vorige week een muziekquiz en combineerden dit met Secret Santa. We zorgden elk voor één pakje (zelf gemaakt, gekocht of samengesteld) dat op ons kerstfeestje verloot werd. En zo’n kerstkous is dan wel een leuke verpakking voor een assortiment kleine cadeautjes vond ik, stocking fillers zoals dat in het Engels zo mooi heet. Daarnaast maakte ik er ook eentje voor mijn moeder, naast het boek dat ik haar cadeau geef: de nieuwe Stefan Hertmans, De bekeerlinge. En ook voor mezelf maakte ik er eentje! Pinterest gaf me weer ideetjes genoeg om een kerstkous te maken en te versieren.

pinitandmakeit Pin it & make it: KerstkousIk tekende zelf een brede kousvorm en knipte die uit. Ik koos voor een zeer neutraal grijs katoentje om de kous te maken, met een laagje fleece om wat dikte te geven. Vòòr het in elkaar zetten versierde ik de voorkant van de kous: ik zette met de naaimachine groene vilten maretakblaadjes vast op de grijze stof, en naaide met de hand witte pailletjes als besjes vast.

IMG_5208 Pin it & make it: Kerstkous

Ik zocht wat naar de beste manier om de kous in elkaar te zetten: als ik de fleece mee vaststik, wordt de kous wel smaller dus kan er minder in en de vorm is wat anders, maar de bovenkant is dan wel netter vind ik. Als ik de fleece binnenkous apart maak en daarna in de buitenkous schuif, is de vorm van de kous beter, maar is de bovenkant moeilijker om netjes af te werken. Ik kan niet echt zeggen wat nu het beste is…

Bovenaan kregen de kousen een vilten sierband met sneeuwvlokken (Wibra) en een katoenen kanten lusje om aan de schouw te hangen. Ik ben wel tevreden met het resultaat 🙂

IMG_5207 Pin it & make it: Kerstkous

De maretak past ook perfect bij mijn favoriete kerst-quote van dit jaar: Let’s kiss under the mistletoe! Ik versierde mijn nieuw, tweedehands gekregen krijtbordje ermee, net als een aantal gehandletterde kerstkaartjes.

IMG_5363 Pin it & make it: Kerstkous IMG_5226 Pin it & make it: Kerstkous

Ik wens ieder van jullie een vrolijk en warm kerstfeest!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

2 Comments on Pin it & make it: Kerstkous

  1. marcia
    23 december 2016 at 12:57 (7 jaar ago)

    Super leuk gedaan en hele fijne kerstdagen gewenst 😀

    Beantwoorden
    • Johanna
      23 december 2016 at 14:17 (7 jaar ago)

      Dankjewel 🙂 geniet van het feestweekend!

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here