Salad in a jar: lekkere slaatjes in mason jars
Tegen mijn eigen verwachtingen in vind ik het slaatjes maken in mijn mason jar helemaal niet moeilijk om vol te houden. Ik kan me de laatste keer dat ik boterhammen at op het werk al niet meer herinneren. Thuis eet ik trouwens wel nog gewoon bokes hoor. Het is geen principe-kwestie. Maar ik kom nu met groot gemak aan mijn five-a-day, en het is vooral erg lekker. Soms denk ik ’s avonds of in de voormiddag: dat slaatje dat ik nu gemaakt heb, dat gaat niet lekker zijn, als ik een paar restjes bij elkaar heb gemikt. Maar het valt me altijd heel erg mee.
Hier komen dus nog meer ideetjes voor slaatjes, aangezien het nog eventjes warm-warm-warm is!
Hollands slaatje
Dressing met olijfolie, dragonazijn, zout en peper, blokjes appel, blokjes kaas, komkommer, veldsla en studentenhaver.
Mediterraan slaatje
Dressing met olijfolie, rode wijnazijn, mosterd en oregano, komkommer, artisjokharten, zwarte olijven, feta, tomaatjes, veldsla.
Brunch slaatje
Dressing met zonnebloemolie, rode wijnazijn, gesnipperde sjalot, zout en peper, aardappel,gerookte zalm, avocado, appel, veldsla.
Vijgen uitdenhof slaatje
Wij hebben in ons stadstuintje een vijgenboom en ik heb dit jaar een bescheiden vijgenoogst gehad. Het leuke is dat ik om de twee dagen een vijgje of drie kon oogsten, gedurende een tweetal weken. Ze zijn dus niet allemaal samen rijp.
Dressing met olijfolie, dragonazijn, peper en zout, blokjes komkommer, blokjes rode biet, blokjes feta, geschilde vijgen in schijfjes erbovenop (die uit de winkel moet je misschien niet schillen, dat weet ik niet), studentenhaver.
Provençaals slaatje
Onderaan komen paar eetlepels ratatouille (‘restjes’ van de avondmaaltijd maar eigenlijk bewust net iets meer klaargemaakt), een klein scheutje sojasaus voor wat extra kick, blokjes komkommer, gegrilde kip (ook expres een beetje meer kip gebakken), blokjes tomaat, en wat studentenhaver. Koude ratatouille is superlekker 🙂
Annelore
13 september 2016 at 23:06 (8 jaar ago)Lekkere inspiratie!
johannaowlette
15 september 2016 at 11:22 (8 jaar ago)we kunnen het gebruiken, met die temperaturen! nog eventjes toch…