Gezinsfestival Koekenaap

Al sinds dochterliefs geboorte zie ik elk jaar in juni leuke posters hangen voor het gezinsfestival Koekenaap in onze buurgemeente Appels (of zoals dochterlief zegt: De Appels). Dit jaar is ze groot genoeg om er ook echt iets aan te hebben, dus ik bestelde tickets zodra ik de flyers en posters zag verschijnen.

Koekenaap wordt georganiseerd door Jong KWB Appels en is een festival op maat van (jonge) kinderen. Elk jaar wordt er een thema uitgekozen en dit jaar is dat magie. Daar is onze dochter dol op: ze houdt van de afleveringen van Dora waar er getoverd wordt, en toen we een maandje geleden een echte goochelaar aan het werk zagen op het trouwfeest van vrienden, was ze zeer onder de indruk van de ‘Tovenaar’, zeker toen hij een kinder-ei presentje voor haar had.

Het is geen festival met muziekgroepen en verschaald bier op een weide 🙂 Nee, het is een belevingsfestival met een hele namiddag activiteiten:

Wij kwamen bij opening aan, om 13u. Toen was het nog rustig! Dochterlief gooide zich meteen op het springkasteel. Er waren er 2: een grote met wat meer klimwerk en een kleintje, meer op maat van kleuters. Daarna gingen we bij De Zeepbellencompagnie bubbels maken, Erg fascinerend en het lukte dochterlief ook om er zelf te maken!

Zeepbellencompagnie-koekenaap Gezinsfestival Koekenaap

Daarna probeerden we een stukje theater van Kalleke Step maar dat was niet naar dochterliefs smaak, ze is nog wat klein om de verwijzingen te vatten en het verhaal was net iets te intimiderend 🙂 Ik vond de heks Alosta anders wel grappig!

Kalleke-step-koekenaap Gezinsfestival Koekenaap

We maakten een ketting met toverdrankje bij Lélé (dochterlief begon met houten parels rijgen en ik werkte af), en tussendoor werd er veel gesprongen op het springkasteel. We kwamen links en rechts vrienden tegen en aten een pannenkoek en een hotdog. Dochterlief deed aan koorddansen met behulp van een lieve circusartieste van Sarakasi. Het hindernissenparcours (deel van de speeltuin van het schooltje waar het festival plaatsheeft) viel ook zeer in de smaak, op een gegeven moment was het echt aanschuiven 🙂

Sarakasi-Koekenaap Gezinsfestival Koekenaap

Tot slot luisterden we nog naar een verhaal in de tipi van Meneer Zee. Die verzint verhalen waar je bij staat (of zit), en op die manier figureerde dochterlief zelfs in een verhaal. Als ze groot is, komt er een jongen (ook uit het publiek) met een piratenboot vol bloempjes zeggen dat hij van haar houdt omdat ze in de tipi zijn petje kwam terugbrengen 🙂 schattig!

Meneer-Zee-Koekenaap Gezinsfestival Koekenaap

Toen gingen we naar huis, nog voor de slotshow, er was er eentje uitgeput! En ’s avonds was ons meisje zo moe dat ze in slaap viel terwijl wij nog aan haar bed ons dagelijks verhaaltje zaten te vertellen… Een zalige namiddag!

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

Comments are closed.