#Boostyourpositivity – De ochtendspits: update!

In het eerste #boostyourpositivity-bericht dat hier over de ochtendspits verscheen, heb ik geschreven dat ik iets wou doen aan het ochtendhumeur dat gepaard gaat met het wakker maken van een vermoeide peuter. Ik had wel door wat de kern van het probleem was: de vermoeidheid. Niet zozeer het ochtendlijke uur of het humeur (dochterlief is gewoonlijk het zonnetje in huis en drama is eigenlijk niet haar ding).

Dus! Ik had meerdere ideetjes om hier iets aan te doen, en één ervan was dochterlief één of twee keer per week een half dagje naar school te laten gaan, door haar grootouders in te schakelen. Tot dusver heeft dat het gewenste resultaat! Dochterlief lijkt minder moe, of beter gezegd: ze heeft weer de kans om het een namiddag rustig aan te doen. Deze week heeft ze twee maal een middagdutje gedaan. ’t Is teken dat ze er nood aan heeft hé. Ook trager wakker maken was een idee dat werkt: in plaats van haar zolang te laten slapen dat we ons wel moeten haasten, maken we haar nu een kwartiertje eerder langzaam wakker, de gordijn openen, nog even in ons bed terwijl wij ons aankleden. En ik ben blij dat ik het probleem gezien heb, geanalyseerd en blijkbaar toch succesvol aangepakt! Goed gedaan, moederinstinct! Het is een bescheiden moederinstinct, dat van mij, maar het marcheert toch ook. Ha 🙂

En daarmee ziet onze doordeweekse ochtendspits er weer vrolijker uit. Niet zo vrolijk als de weekend-ochtend-zen-tijd, maar die is dan ook wel heerlijk sloom. Positivity, consider yourself boosted!

Delen:

2 Comments on #Boostyourpositivity – De ochtendspits: update!

 1. liese
  4 oktober 2015 at 20:32 (9 jaar ago)

  Die kleintjes hebben toch echt nog veel slaap nodig hé! Dat miste ik op onze peuterschool: de mogelijkheid om ze ‘smiddags te laten slapen. Blij dat je een oplossing hebt gevonden, want humeurige peuters, ai ai ai

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   4 oktober 2015 at 21:16 (9 jaar ago)

   Wel, voorlopig toch he. Slapen kan trouwens wel in de klas maar ze wil niet meer…

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here