Wekelijkse inspiratie – herfstlezen

Werken bij de Uil heeft voor boekenlezers een fijn voordeel: af en toe duikt er al eens een leesexemplaar van een leuk boek op!
Drie maal per jaar neemt de kans op zo’n meevaller toe: het voorjaar, zomer en najaar zijn de seizoenen van de boekenwereld. Het najaar is meestal zo goed gevuld (de Boekenbeurs zit daar natuurlijk voor iets tussen) dat we de winter rustig kunnen overslaan.
En zo komt het dat we enkele keren per jaar een bescheiden stapeltje boeken meenemen naar huis. Ik heb op die manier al pareltjes gelezen, die ik anders misschien niet zou ontdekt hebben. Vorige week was het er weer: de najaarsoogst!

  • Wil ik lezen:

Het geheim van mijn man van Liane Moriarty. Een vrouw vindt toevallig een brief van haar man, waarin staat dat ze die pas mag openen als hij sterft. Vanzelfsprekend opent ze de brief (hoe zou je zelf zijn?) maar dan… Ik kan bijna niet wachten om erin te beginnen, zeg!

Vrolijke vrolijke vrienden van Dimitri Verbelen: Ik ken de auteur van zijn facebookgroep Vrolijk Relativerende Liga ter Bestrijding van Azijnpis & Verzuring. Zijn ironische maatschappijkritiek ligt me wel, ik ben benieuwd naar zijn roman, die wordt omschreven als tragikomisch.

image1 Wekelijkse inspiratie - herfstlezen

  • Gelezen en goed bevonden:

Ik ben pelgrim, van Terry Hayes: het ultieme spionageverhaal, vind ik. Forensisch onderzoek bij een moord in New York wijst erop dat dit meer is dan gewoon een crime passionel. Maar als de meest geheime afdeling van de Amerikaanse spionagediensten erbij betrokken raakt, begint de rollercoaster pas echt vaart te maken. De plot is heel slim uitgewerkt, de schrijfstijl is fantastisch, dit is een echte pageturner. Het is een knoert van een boek, 700 pagina’s, maar de verkoopscijfers liegen er niet om: heel veel mensen delen mijn mening!

De onverbiddelijke tijd, van Justin Go: een reisverhaal / historische roman / liefdesverhaal. Tristan krijgt te horen dat hij misschien een erfenis krijgt als hij kan bewijzen dat hij een bloedverwant is van de overledene. Extraatje: hij moet dit binnen een bepaalde termijn zien te bewijzen. Wat volgt is een reis over de wereld, op zoek naar de familiegeschiedenis. Dat combineert heel veel elementen waar ik dol op ben 🙂

image2 Wekelijkse inspiratie - herfstlezen

Delen:

4 Comments on Wekelijkse inspiratie – herfstlezen

  1. fieke
    3 oktober 2015 at 09:59 (9 jaar ago)

    Bedankt voor de tips! Het is altijd leuk om nieuwe leuke boeken te ontdekken :-).
    ‘Ik ben pelgrim’ ligt hier ook op het nachtkastje, ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      3 oktober 2015 at 21:06 (9 jaar ago)

      Enjoy 🙂

      Beantwoorden
  2. Joyce
    4 oktober 2015 at 08:56 (9 jaar ago)

    Ik kan weer wat toevoegen aan mijn boekje!

    Beantwoorden
    • johannaowlette
      4 oktober 2015 at 18:49 (9 jaar ago)

      Zeker doen 🙂

      Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here