Wekelijkse inspiratie – Peuterspeelgoed

Waar speelt een peutertje als dochterlief graag mee? Ze is nu 2 jaar en 7 maanden, gaat naar school en ik mag onder geen beding nog iets zeggen als ‘mijn kleine meisje’, want dan krijg ik te horen: ‘Ik ben al groot!’

Dus een update van het favoriete speelgoed dringt zich op.

Momenteel is dochterlief dol op haar ‘toverstiften’: 5 stiften die nergens anders op kleuren dan op de pagina’s van het speciale kleurboek. De inkt reageert op de behandelde pagina’s, een chemisch experimentje dus. Het is fijn om me geen zorgen te hoeven maken over vlekken op kledij, zetels of muren. Niet dat ze dit tot nu toe al expres heeft gedaan, maar een ongeluk is gauw gebeurd. Het nadeel is dat de kleuren (die we nu hebben, en die dus bij het kleurboekje zaten) beperkt zijn tot 5, en dat het echt heel straffe dopjes zijn. Een volwassene in de buurt is dus wel noodzakelijk.

En ja, wij hebben nog veel stickers van Delhaize van deze zomer 🙂

image12-1024x1024 Wekelijkse inspiratie - Peuterspeelgoed

 • Peuterschaar

Al weken wil dochterlief leren knippen. Ik had haar gezegd dat ze dat op school zou leren maar dat was niet snel genoeg. Daarom kocht ik een peuterschaartje. De verpakking vermeldde expliciet dat deze schaar niet knipt in textiel, haar of vingertjes. En laat dat nu net de dingen zijn die dochterlief het eerst probeerde 🙂 Dit schaartje knipt effectief enkel in papier! Kleine knipjes worden nog gecombineerd met scheurbewegingen, maar dochterlief komt er wel. Snip snip!

image13-1024x1024 Wekelijkse inspiratie - Peuterspeelgoed

 • Doktersset

Eendjes vissen op de kermis leverde ons eind augustus een doktersset op. Sindsdien voelen we ons thuis regelmatig eens ziek. Vaak hebben we keelpijn, of een hoestje, of ergens een pijntje. Dan luistert dochterlief met de stethoscoop en verkondigt ze dat ons hart gezond is 🙂 maar we krijgen toch vaak een medicijntje of een prikje. Je kan niet zeker genoeg zijn, he?

image11-1024x1024 Wekelijkse inspiratie - Peuterspeelgoed

Delen:

4 Comments on Wekelijkse inspiratie – Peuterspeelgoed

 1. Resaarcle
  25 september 2015 at 22:00 (9 jaar ago)

  Ik heb exact hetzelfde meisje rondlopen hier in huis!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   26 september 2015 at 07:31 (9 jaar ago)

   Leuke leeftijd he 🙂

   Beantwoorden
 2. Joyce
  26 september 2015 at 09:59 (9 jaar ago)

  Oh, zalig! Elliot is nu bijna 20 maanden, dus nog wel een heel stukje jonger dan jouw dochter. Hier vooral veel autootjes, maar hij loopt zo’n beetje met alles te tuieren. Echt gericht spélen met iets doet hij niet vaak, heb ik de indruk. Ik wil hem wel laten kleuren, maar ’t is onvoorstelbaar hoe hij altijd eerst op zijn handen kleurt. En dan zowat op alle andere oppervlakken behalve op het blad. Voor Sinterklaas dacht ik aan wasco’s, maar da’s misschien ook niet superveilig? Die tip van de stiften neem ik dus zeker mee!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   26 september 2015 at 20:40 (9 jaar ago)

   Wasco’s zijn meteen in stukjes als ze vallen he, dat was ook waar ik eerst mee begonnen was maar ik ben al snel achter dikke korte potloodjes gegaan, dat gaat het best vind ik.

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here