Wekelijkse Inspiratie – Speelgoed voor Groot en klein

Speelgoed voor groot en klein

Als je een peuter hebt, speel je weer mee met je kind. Dochterlief kan zich ondertussen al even alleen amuseren, in blokjes van een kwartiertje ofzo. Maar ik vind het helemaal niet erg om regelmatig mee te spelen. Geef toe, veel speelgoed is ook leuk voor volwassenen, en een zekere mate van nostalgie is ook niet weg te denken 🙂

  • Krijt, potloden

Tussen twee regenperiodes hebben we tegenwoordig altijd een kleurig versierd terras. Dochterlief tekent sinds kort meer figuratief: een zigzagslang met haar, een bijtje. Ook met potlood en papier gaat ze graag aan de slag. In de beginfase was het krassen populair, ontdekken wat ze kon teweegbrengen door een potlood over het papier te bewegen. Een tijdlang was ze aanhanger van het pointillisme en stippelde ze vol overgave hele blaadjes vol. Nu begint ze iets fijner te werk te gaan, ze kan nu een echte kleurplaat aan. Zowel manlief als ik tekenen en kleuren graag met haar mee.

IMG_01681 Wekelijkse Inspiratie - Speelgoed voor Groot en klein

  • Lego, Duplo, Fabuland

Dochterlief bouwt graag eendjes en speeltuigen van Duplo. Die verzint ze helemaal zelf! *fier*  Samen bouwen we de hoogste torens en de langste muren. Ik kijk er naar uit om samen met haar de rest van het Lego-universum te verkennen. Hier zie je een wipplank 🙂

IMG_0183 Wekelijkse Inspiratie - Speelgoed voor Groot en klein

Als kind speelde ik ook met Fabuland, een tak van de Lego-familie die al jaren niet meer gemaakt wordt, helaas. Fabuland mikte op de kinderen die te groot waren voor Duplo maar net nog niet groot genoeg om met de kleinste Lego-blokjes overweg te kunnen. Er kwamen bijvoorbeeld iets meer prefab-stukken zoals muurtjes en raampjes. De minifigs waren iets groter en het waren allemaal diertjes! Mijn ouders bewaarden gelukkig mijn Fabuland-sets (Lego is immers onverwoestbaar!) en over een jaar of twee mag dochterlief er ook mee spelen. Veel kinderen van de eighties zullen het met me eens zijn, Fabuland was echt geweldig.

IMG_0182-0 Wekelijkse Inspiratie - Speelgoed voor Groot en klein

Vervolgens komt de ‘echte’ Lego. Ruimtevaarders, vakantiehuizen, ridders, piraatjes, Lego City, genoeg voor een hele lagere schoolperiode! En zelfs daarna: Lego heeft zich de laatste jaren met succes gericht op oudere tieners en volwassenen, door echte collectible-reeksen te beginnen. Lord of The Rings, Star Wars, Marvel Comics, maar ook dit prachtige detectivebureau uit de Amerikaanse Prohibition-periode.

  • Poppenhuis

Voor haar tweede verjaardag kreeg dochterlief een echt poppenhuis van Le Toy Van van haar tante en nonkel. Ze kan er mooi mee spelen, vooral de popjes in bed stoppen doet ze graag. Ik denk dat hier nog jaren speelplezier in zit. Als kind had ik een berenhuis (naar een bouwpatroon dat je in de jaren tachtig bij Libelle kon bestellen) en ik heb er jaren voor geknutseld en spulletjes verzameld in miniatuurversie.

 IMG_01692 Wekelijkse Inspiratie - Speelgoed voor Groot en klein

 

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here