AC/DC knalt in Dessel

Afgelopen maandag was ik één van de 50.000 gelukkigen die een ticket had bemachtigd voor het concert van AC/DC in Dessel. Een 2-uur durend spektakel met al hun grootste hits die luidkeels werden meegezongen door het dankbare publiek.

20150706_222259-1024x576 AC/DC knalt in Dessel

Het begon met het nummer Rock Or Bust van hun laatste cd. Meteen een goeie opener. De sfeer was gezet! Opvallendste bandlid by far was Angus Young, sinds jaar en dag de lead gitarist. Hij begon keurig in zijn schooluniform (korte short, wit hemd dat 3 maten te groot was en een blazer), maar na enkele minuten was het al snel duidelijk wat voor een Duracell-konijn hij eigenlijk is op het podium. Al rennend van de ene kant naar de andere kant terwijl hij de meest magnifieke gitaarriffen speelt totdat het zweet van zijn lijf drupt. Ik hoop dat ik op mijn 60 jaar nog evenveel energie heb! Of wacht… ik wou dat ik op mijn 27 jaar evenveel energie had. Die man is gek! En het publiek geniet.

Alle AC/DC-klassiekers kwamen uiteraard aan bod: Dirty deeds done dirt cheap, het legendarische Thunderstruck, You shook me all night long, T.N.T., Whole lotta rosie (met reusachtige vrouw op de achtergrond), Let there be rock met de killer gitaarsolo van Angus (en confetti!) en nog zoveel meer. Voor de bisronde hadden ze nog 2 knallers achter de hand gehouden; Highway to hell met de nodige vlammen en For those about to rock (we saluuuute you!) met knallende kanonnen, en dat alles gevolgd door een spetterend vuurwerk in ware AC/DC-style. Hell yeah!

20150706_232245-1024x576 AC/DC knalt in Dessel

 

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here