Wekelijkse inspiratie – Hittegolf

Zo’n hitte, dan moet je je aanpassen. Wat kan helpen om je te verfrissen?

  • IJsjes maken

Ik kocht enkele jaren geleden silicone push-pop vormpjes, om onze eigen calippo’s te maken! Pinterest staat vol fijne ideetjes.

Deze week maakte ik ter ere van de hittegolf gezonde ijsjes. Je hebt volle yoghurt (ik gebruik Bulgaarse yoghurt), een overrijpe banaan (alweer, net als hier!), een grote eetlepel pindakaas, een klein handjevol chocoladedruppels, en wat esdoornsiroop nodig. Je kan voor nog meer chocoladesmaak ook cacao toevoegen maar ik denk dat je dan ook meer esdoornsiroop of andere zoetstof nodig hebt. De pindakaas en chocoladedruppels smelt je zodat je ze onder de yoghurt en geplette banaan kan roeren. Dan neem je je spuitzak en vul je die. Als je mij bent, ontdek je dan pas dat er een dikke scheur inzit! En een niet gesmolten chocoladedruppel die de spuitmond verstopt! *facepalm* Weet je wat, je kan ook een diepvrieszakje vullen en daar een klein puntje afknippen. En dan is het vormpjes vullen, en invriezen.

IMG_0153 Wekelijkse inspiratie - Hittegolf  
IMG_0154 Wekelijkse inspiratie - Hittegolf

  • Je afvragen wat je s avonds kan eten.

Iets fris moet het zijn, als het ’s avonds nog steeds zo heet is dat de mussen van het dak vallen. Met een peuter die het nog niet zo heeft voor rauwkost, is een gewoon slaatje niet echt een optie. Ik heb deze week al orzosalade gemaakt met paprika en weense worstjes, couscoussalade met courgette en zalm, en rijstsalade met kip, broccoli en erwtjes. Die laatste viel bij dochterlief het best in de smaak! Elke keer maakte ik een grote portie zodat ik de volgende dag bij de lunch ook een fris slaatje kon eten. Ik maakte dankbaar gebruik van de nieuwe kruidenmengelingen van Jonnie Boer die ik op vakantie bij Albert Heijn kocht. Vadouvan is mijn favoriet: een zachte aromatische currymengeling.

  • Een plekje met airco zoeken

Op woensdag is er elke maand een Ladies’ Night in de Siniscoop: deze maand was de keuze gevallen op Magic Mike XXL, over male entertainers (strippers, soit). Het eerste deel vond ik niet zo geweldig. Niet zo feelgood, moeilijke relaties, een overdosis, nee, niet zo mijn ding, de knappe mannen ten spijt. Dit vervolg speelt enkele jaren later en gaat over het laatste optreden dat het groepje wil geven. De muziek is leuker en het verhaal is luchtiger en vrolijker, en vrouwvriendelijker. En de mannen zijn nog steeds even knap 🙂

Het concept van de Ladies’ Night is meer dan alleen de film: vooraf kan je een ijsje van Foubert eten (ik koos een bolletje Witte Manon, met de bekende witte praline van Leonidas), en er zijn enkele kraampjes, variërende van Tupperware tot Upperdare. Nadien zijn er hapjes en drankjes, en een kleine goodiebag. 4 filmzalen vol vrouwen zijn het met Shari en mij eens: dat was best een leuke avond. En er was airco!

 

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here