Wekelijkse inspiratie – Reisverhalen in stripvorm

Vorige week waren we in Nederland. In Nijmegen zagen we in de Sint Stevenskerk een muurschildering van een, op zijn zachtst gezegd, eerder aparte heilige: Sancta Ontcommer. Wat een naam 🙂 en wat een verhaal! Deze jongedame werd tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een heidense koning. Ze bad tot God om hieraan te ontkomen (pun intended!) en wat deed de almachtige? Hij gaf haar een baard. Wat een hulp! En ok, ze moest niet trouwen, maar voor haar ongehoorzaamheid en koppige vasthouden aan haar geloof, stierf ze toch de martelaarsdood. Bizar verhaal!

dsc_0201 Wekelijkse inspiratie - Reisverhalen in stripvorm

In elk geval moest ik meteen hieraan denken: in één van mijn favoriete strips komt haar (fictieve) kloosterorde voor, speciaal voor dames en meisjes met baarden die anders enkel op freak shows en in circussen terecht kunnen. Ik stel jullie voor: Het Slapend Kasteel of Castle Waiting. Het verhaal is grappig, de tekenstijl is zo gedetailleerd, de uitgave met harde kaft is verleidelijk. Linda Medley is de auteur, ze tekende jaren voor bekende comicseries van DC, en kon uiteindelijk haar eigen verhaal tekenen en schrijven. Hier kan je een leesfragment van 29 pagina’s downloaden! In het Nederlands is het boek niet meer te krijgen, in het Engels wel nog.

img_0112 Wekelijkse inspiratie - Reisverhalen in stripvorm

Op vakantie houd ik zelf altijd een klein dagboekje bij, met wat we bezocht hebben, wat we gegeten hebben, af en toe eens iets grappig dat gebeurt… Ik heb al een hele collectie dagboekjes en ik probeer ook regelmatig wat te tekenen. Ik bewonder mensen die een getekend dagboek bijhouden.

Guy Delisle is daar fantastisch in! Hij heeft dagboeken uitgebracht over Noord Korea, China, Birma en Israël. Vaak is hij daar enkele maanden mee met zijn vrouw die voor Artsen Zonder Grenzen werkt. Zijn stijl is vaak simpel maar hij kan er alles mee duidelijk maken. Inspirerend! Zijn laatste reeks gaat over ‘slecht ouderschap’, met de nodige humor. Op zijn blog kan je veel schetsen bekijken.

Dichter bij huis is er Maaike Hartjes, een Nederlandse die haar verblijf in Hong Kong van tekeningen voorzag. Ze gebruikt duidelijk Aziatische invloeden in de kleine kawaii gezichtjes die de emoties overduidelijk weergeven.

Tze van de blog Mêh is daar ook goed in: ze is Nederlandse maar woont al enkele jaren in Duitsland. Ik volg haar blog sinds ik enkele jaren geleden op F.A.C.T.S. haar dagboek op papier kocht. Hier kan je een leesfragment van 23 pagina’s downloaden! Tze schrijft over spelletjes, koken & eten, de eigenaardigheden van verschillende landen… Ik vind haar erg grappig!

1-300x224 Wekelijkse inspiratie - Reisverhalen in stripvorm

 

 

Delen:

1Pingbacks & Trackbacks on Wekelijkse inspiratie – Reisverhalen in stripvorm

  1. […] Delisle waarover ik hier al schreef, heeft een reeksje boeken over ‘neglectful parenting’. Jeweetwel, je aandacht […]

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here