IJsthee maken met Happy Days

We krijgen de komende dagen tropische temperaturen! Wat kan het hier dan warm en plakkerig zijn he… Afkoeling is meer dan welkom! We organiseerden samen met Steven van Happy Days een workshop IJsthee maken voor onze Femmadammen.

ijsthee-met-limoen IJsthee maken met Happy Days

IJsthee maken

IJsthee is koude thee, en je kan die op 2 manieren maken: je maakt een warme thee die je laat afkoelen, of je laat je thee en andere ingrediënten trekken in koud water. Sowieso is er tijd nodig: bij de warme methode komen de smaken sneller vrij maar eer de thee koud is, gaan er wel een aantal uurtjes over. Bij de koud gezette thee moeten de ingrediënten 24 uur trekken. Bij beide methodes haal je de ingrediënten vervolgens uit je drankje, door een zeef of als je een fles met een filter hebt, door die filter leeg te maken.

theesoorten IJsthee maken met Happy Days

IJsthee kan een gezonder alternatief voor limonade zijn. Je kan immers kiezen voor een versie met geen of weinig suiker of andere zoetstoffen. Al bleek dat ijsthee met wat zoets erin toch meer in de smaak valt: gewone witte of rietsuiker, agavesiroop, honing of kokosbloesemsuiker.

Een ander element om rekening mee te houden is de soort thee: een kruiden- of fruitinfusie bevat geen caffeïne of theïne, en kan dus door iedereen de hele dag door gedronken worden. Gebruik je echte thee, dan is er nog een verschil in het opwekkende gehalte. Zwarte thee bevat het meest caffeïne, groene thee wat minder en witte thee het minst. Ik kan zelf niet goed tegen caffeïne dus moet er wel wel rekening mee houden.

ijsthee IJsthee maken met Happy Days

Verder voeg je naar smaak en believen fruit en kruiden toe!

ingredienten-ijsthee IJsthee maken met Happy Days
fruit-voor-de-ijsthee IJsthee maken met Happy Days

IJsthee met een smaakje

Enkele succesrecepten van onze Femmadammen-avond!

  • Kamillethee, ananas, basilicum en agavesiroop
  • Hibiscusinfusie, aardbei, ananas, agavesiroop
  • Rode besseninfusie, munt, rietsuiker
  • Jasmijnthee, nectarine
  • Rode besseninfusie, sinaasappel, 3 klontjes suiker
  • Muntinfusie, limoen, rietsuiker

Wil je ook graag meedoen met ons? Volg onze facebookpagina Femmadammen Dendermonde en dan blijf je op de hoogte!

Delen:

Comments are closed.