Donna Hay: Basics to brilliance – Kids

Ik hou van koken en ook van kookboeken. Een goed kookboek inspireert me terwijl het toch haalbaar blijft om in mijn eigen keuken aan de slag te gaan. Donna Hay is een TV-chef die beide criteria al jaren voor mij invult. Ik heb verschillende kookboeken van haar en onlangs kocht ik deze: Basics to brilliance – Kids. En ja hoor, ook dit boek is weer praktisch en inspirerend! De fotografie vind ik ook mooi, sober, duidelijk en sfeervol.

ED029785-ED85-4026-B0FF-BAECF675EBB2 Donna Hay: Basics to brilliance - Kids

Donna Hay: koken voor en met kinderen

Gezond en lekker koken is voor mij heel belangrijk. Als ik veel groentjes in een gerecht kan stoppen, ben ik altijd blij 🙂 Dat soort gerechten staat volop in Basics to brilliance. Voor elk gerecht zet Donna Hay nog een pagina met variaties in haar kookboek, en van daar kan je zelf verder creatief denken.

Broodcupquiches

Ik maakte met dochterlief broodcupquichetjes. Dit zijn quiches waarbij het deeg vervangen is door platgerolde, korstloze boterhammetjes. Dat was meteen goed voor de verwerking van een half brood dat net over zijn hoogtepunt heen was! En het is ook gezonder… Als je zelf wel eens korstdeeg maakt, weet je dat hier behoorlijk wat boter inzit, ongeveer 1/3 van het eindgewicht.

5685D234-F63D-47DA-869B-38A67DB7BE34 Donna Hay: Basics to brilliance - Kids

Ik deed niet helemaal wat er stond – ik heb de broodcups niet voorgebakken maar meteen gevuld. We kozen voor een vulling van kippenreepjes, champignons en courgette, met ei en kaas en een klein beetje melk. Het vullen is een fijne bezigheid voor kleine handjes. Voor het platrollen van de bokes heb je wel wat kracht nodig dus dat was een taakje voor mij. 25 minuutjes in de oven en we hadden lekkere mini-quichetjes met krokante toastrandjes, erg lekker! Dat gaan we zeker nog maken als ons brood een dagje ouder wordt 😉 met vijf quichetjes per persoon hadden we ruim voldoende. Vier zou ook gaan, met nog een slaatje erbij.

365E68A5-DEC3-43DF-AC3F-E6EB3027B0CA Donna Hay: Basics to brilliance - Kids

1954CF0B-C72E-46C9-8C62-9C09AFA8AA50 Donna Hay: Basics to brilliance - Kids

Blij dat we dit kookboek kochten!

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here