Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadots

Een primeur voor België! Wij nodigden Nienke van Stipstijl uit om bij ons een workshop te komen geven. Stipstijl is in Nederland een heuse trend: het beschilderen van keramiek met polkadots en stippen. De voorbeelden op Nienkes Instagramfeed deden onze vingers jeuken: dit wilden wij ook doen! Even polsen bij onze Femmadammen… En ja hoor, er waren veel mensen die mee wilden doen met stipstijl! Nienke kwam dus een hele dag workshop geven.


Stipstijl Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadots stipstijl-voorbeelden-van-nienke Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadots

Stipstijl

Nienke gaf eerst wat achtergrondinformatie over stipstijl: 12 jaar geleden reisde ze met haar man door Australië. Daar maakte ze kennis met de kunst van de Aboriginals: volledig uitgevoerd in stippen verf. Thuis maakte ze samen met haar vriendin haar eerste stipstijl-werkje, en toen was het hek van de dam.

bezig-met-stipstijl Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadots

Daarna gaf Nienke ons uitleg hoe we met stipstijl aan de slag konden en toen was ook bij ons het hek van de dam! Want het is echt helemaal niet moeilijk, even de koudwatervrees van de Eerste Stip overwinnen en daarna kan het beginnen… In de woorden van Nienke: dippen, stippen, dippen, stippen… Dit alles onder het mantra: Het komt goed.

stipstijl-in-actie Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadots

Het Komt Goed

En dat deed het ook. Iedereen kwam thuis met een prachtig stipstijl-bordje na een heel gezellige workshop. Femmadammen Dendermonde did it again!

Ik koos roze en groen voor mijn bordje, en mengde die kleuren ook met flink wat wit.

stipstijl-halfweg Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadotsroze-en-groen-stipstijl-bordje Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadots

Hier zie je bijna alle bordjes van de namiddag workshop: mooi he, zonder enige uitzondering! Echt wauw.

collage-stipstijl-bordjes Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadots

En ik voorspel dat er nog veel stipstijl zal volgen in Vlaanderen: zowat iedereen kocht materiaal om thuis aan de slag te gaan! Ik voegde tijdens hetzelfde weekend al de daad bij het woord 🙂 Ook dochterlief heeft de smaak al te pakken!

 

Hier is mijn thuis gemaakte bordje, op een antiek bordje van de tante van mijn papa. Een erfstuk 🙂

B665E382-10D2-489F-B5F2-3CF0C7D04E25-e1520334203449 Femma-workshop Stipstijl: handbeschilderd keramiek met polkadots

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here