Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton

Stempels maken: dochterlief snapte niet waarom ik daar een les voor zou willen volgen, dat is toch papgemakkelijk? Stempel in de inkt, poef poef poef, stempels op papier! Dat is toch zo? Stempels zijn een leuke, snelle en makkelijke manier om je snail mail, cadeautjes, fotoboek, bullet journal en nog veel meer te versieren. Nog leuker is het om gepersonaliseerde stempels te gebruiken! Die leerde Sophie van .tonBouton ons maken tijdens een Femmadammen-workshop.

Inspiratie voor stempels

Sophie had erg veel inspirerend materiaal mee, en zelf had ik een bord op Pinterest gemaakt. We leerden overal stempels in zien: probeer meer op vlakken te letten dan op lijnen!

inspiratie-voor-stempels Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton

Ik wist eigenlijk al goed wat ik wou maken: een modulaire cactus-stempel 🙂 Ik bedoel dat ik de pot, cactus-stukken en bloem als aparte stempels wou, zodat ik elke keer een unieke cactus zou kunnen stempelen.

Stempels maken: hoe moet dat?

Dat legde Sophie ons heel goed uit. Iedere deelneemster kreeg een setje om mee aan de slag te gaan: een boekje met inspiratie en uitleg, een guts-setje, twee zachte gommen, een inktkussentje, leuke papiertjes, een kladblad en een kalkpapiertje. Het mesje, potlood en snijmatje moesten we zelf meebrengen.

Materiaal-voor-stempels Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton

Met het mesje snijd je gewoon de gom op maat 🙂 Je tekent eerst je ontwerp op het kalkpapiertje (wie wil mag overtekenen), dat leg je op de gom en je wrijft om de tekening over te zetten.

En daarna is het tijd om de tekening uit te snijden met de guts! Tegen mijn verwachtingen in ging dit heel vlot en soepel, en de guts is ook niet zo razend scherp, al kan het toch wel gevaarlijk zijn als je met volle kracht uitschiet. Een zekere voorzichtigheid blijft geboden en een echte kleuteractiviteit is het toch ook niet. Het is een fijn werkje dat wat concentratie vraagt en eigenlijk best meditatief is. Je ziet  hoe een glad oppervlak onder je vingers in een stempel verandert. Ik snap wel wat Sophie zegt: dit kan (alweer) een verslavende hobby zijn!

Onze eigen stempels

Ik begon met de cactus-stempeltjes. Een groter bolletje en een kleintje, een bloempje en een bloempot: hiermee kan ik veel vensterbanken volstempelen! Met de rest van mijn eerste gom maakte ik 3 driehoekjes voor een vlaggenlijn. Daarna dacht ik: nu mag het wel wat moeilijker. Een klein vogeltje, lekker kerstig… Hier heb ik wel een voorbeeld van Pinterest nagetekend, zo’n vogeltje schud ik niet zo direct uit mijn mouw! Dit was al wat fijner werk en het luistert ook nauwer, zotte cactussen vind ik geen probleem maar een vogeltje met constructiefouten zou ik niet kunnen goedpraten voor mezelf. Maar het lukte, zachtjesaan.

cactus-stempels Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton mijn-stempels Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton vogeltje-stempel Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton mijn-stempels-afdruk Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton

En ook de andere Femmadammen maakten superleuke stempels! Diertjes, wantjes, sneeuwvlokjes, snoepjes,… Het is weer zo super om te zien hoe iedereen daarmee omgaat en hoe je ziet dat iedereen toch weer een eigen unieke stijl heeft. Ik denk dat er bij velen een nieuwe hobby is ontstaan!

lama-en-wol-stempels-e1512465946263 Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton creatie-van-stempels Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton veel-stempels Femma workshop: Stempels maken met .tonBouton

 

Delen:

Comments are closed.