Home-made Granola

Ik eet ’s ochtends doordeweeks altijd muesli met yoghurt, maar tot nu toe kocht ik die muesli steeds. Shame on me, ik weet het! Op één of andere manier kwam ik er maar niet toe om dit zelf te maken, ook al zag ik van vriendinnen en op social media en blogs dat dit best haalbaar was. Uiteindelijk trokken de receptjes van Ma vie en vert me over de streep. Dankjewel daarvoor 🙂 Ze heeft veel verschillende receptjes en bereidingswijzen op haar blog, allen daarheen zou ik zeggen.

Ik maakte granola op het fornuis op de volgende manier:

 • Ik verwarmde 3 eetlepels arachide-olie en 3 eetlepels heerlijke, aromatische golden syrup (rietsuikersiroop) in een ruime pan. Ik kocht ook de befaamde kokosbloesemsuiker, om daarna, bij het openen van de verpakking, tot de ontdekking te komen dat ik jaren geleden al een pakje palmsuiker kocht bij de Chinese supermarkt. Dat is dus hetzelfde. Ik was een trendsetter zonder het te weten!
 • Toen de olie en siroop goed vermengd waren, deed ik er ongeveer 400 gram havermout bij (geen instant of vermalen havermout, de volle, herkenbare platte granen), samen met een dikke handvol gebroken pecannoten. Dit bakte ik op een gemiddeld vuurtje tot alles lekker bedekt was met olie en siroop, en wat bruiner begon te worden. Je kon ook horen tijdens het roeren dat de havermoutvlokken krokanter werden. En het rook zalig 🙂
 • Toen liet ik alles afkoelen, roerde het los en mengde er een klein handjevol geraspte kokos onder, en een zakje fondant chocoladedruppels.

Ik vertel niets nieuws waarschijnlijk, als ik zeg hoe lekker dit wel niet is!

granola Home-made Granola

Als deze portie op is, maak ik gewoon een verse portie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Delen:

4 Comments on Home-made Granola

 1. Marjolein
  13 februari 2017 at 18:08 (7 jaar ago)

  Ik zal me daar ook eens aan moeten wagen, maar met een zoontje dat gevoelig is voor gluten ben ik niet altijd zo’n durver op dat vlak! 🙂 ’t Ziet er wel heerlijk uit!!

  • johannaowlette
   14 februari 2017 at 10:57 (7 jaar ago)

   daar valt vast wel een mouw aan te passen met de juiste ingrediënten? Maar ik heb er geen ervaring mee… heerlijk is het alleszins 🙂

 2. zwartraafje
  19 februari 2017 at 15:38 (7 jaar ago)

  Ik maak zelf graag het granola recept uit Havermoutje klaar maar ik leerde wel iets bij dankzij jouw blogpost. Ik had immers geen flauw idee dat kokosbloesemsuiker en palmsuiker hetzelfde is.

  • johannaowlette
   21 februari 2017 at 11:11 (7 jaar ago)

   ik wist het ook niet 🙂