Lora-jurk

Ooeeh, de Lora-jurk van La Maison Victor! Een prachtig patroon vind ik, en vele anderen met mij, als ik zo afga op blogs en facebookgroepjes. Het is een simplele maar flatterende jurk, en in het tijdschrift wordt gevraagd om een stof met rek. Maar eigenlijk heb ik altijd meer moeite om mijn zin terug te vinden in de rekbare stoffen… Als ik mijn hartje volg, kom ik zowat altijd terecht bij een geweven stof. Dus toen ik deze wollen stof zag, was ik verkocht: blauwgrijs, wat tweed-achtig, met een heel subtiel lijnenspel. Dat was eind oktober.

Toch durfde ik niet beginnen aan de Lora. Wat als de rek toch echt wel heel erg nodig was? Verschillende keren nam ik me voor om toch al het patroon te knippen, en verschillende keren begon ik toch aan andere naaiprojecten. Uiteindelijk vroeg ik op 1 januari raad in een Facebookgroepje, speciaal over de patronen van La Maison Victor. Ik vroeg wie ervaring en tips had over de Lora in een geweven stof. En gelukkig, een heel aantal dames was me met succes voorgegaan! Ik kon dus van start gaan, een echt goed voornemen, zo op 1 januari 🙂

Ik tekende het patroon een maat groter dan ik anders zou nemen, omwille van de niet-rekbare stof, en toen ik de stukken in plastic geknipt had (puinzakken van Dumil, top-patroonpapier is dat), heb ik ze al eens goed ‘gepast’. Vervolgens heb ik de stofdelen geknipt en de voorkant en achterkant in elkaar gezet en dan aan elkaar gedriegd met de hand. Zo kon ik eens passen en zien of ik nog iets zou moeten aanpassen. Maar gelukkig bleek het goed te kloppen van maat! Alleen had ik wel een fout in de stof over het hoofd gezien, die camoufleerde ik met een sierstikseltje…

De jurk past perfect! Zo zullen er zeker nog volgen 🙂 Ik maakte gebruik van de eerste sneeuw om een paar winterse foto’s te maken. Zeker 3 millimeter sneeuw, maar voor dochterlief was het een geweldige ervaring. Ze had nog niet eerder bewust sneeuw gezien en in haar ogen was dit dus al veel sneeuw, waar ze een sneeuwman van wou maken. Dat is dus niet gelukt 🙂

Photobomb 🙂

Save

Save

Delen:

4 Comments on Lora-jurk

  • johannaowlette
   13 januari 2017 at 22:41 (4 maanden ago)

   Dankjewel 🙂

   Beantwoorden
 1. Marjolein
  13 januari 2017 at 22:38 (4 maanden ago)

  Zeer geslaagd! Ik ben fan van die Lara, drempelvrees speelt me echter parten om er ook een voor mezelf te maken. Misschien als mijn kindjes man naaisel ooit beu zijn!

  Beantwoorden
  • johannaowlette
   13 januari 2017 at 22:42 (4 maanden ago)

   Gewoon doen 🙂 en de kindjes zullen je naaisels wel niet gauw beu worden! Dus daar zou ik niet op wachten 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Paste your AdWords Remarketing code here