Millie-jurkje

Ik heb deze kerstvakantie één weekje verlof gehad, en we hebben veel uitstapjes gemaakt, maar ook lekker thuis gespeeld en bezig geweest. Ik heb zelfs de tijd genomen om een nieuw kleedje voor dochterlief te maken! Toen ik op Nicky’s blog Mix it Make it het gratis patroontje voor haar Millie-dress aantrof, moest ik onmiddellijk denken aan het metertje tricot met kleurige confettiprint dat al een hele tijd in de stoffen-schuif lag. De ruffle van het Millie-kleedje past daar wel bij vind ik 🙂

FullSizeRender Millie-jurkje Ik maakte de grootste maat die op Mix it Make it beschikbaar is: 116, ook al is ons meisje eigenlijk nog maar 105 cm. Ervaring leert me dat ze dat wel kan gebruiken en effectief, zowel de mouwen, het lijfje als de rok moesten niet veel kleiner zijn (de rok heb ik zelfs enkele centimetertjes langer getekend). Het patroontje is leuk en makkelijk, het was de eerste keer dat ik met mijn tweelingnaald werkte maar dat ging prima, de mouwtjes omzomen was natuurlijk niet zo makkelijk met zo’n klein polsomtrekje. Maar ik en ook dochterlief vinden het resultaat erg leuk 🙂

IMG_5748 Millie-jurkje

IMG_5754 Millie-jurkje

Lekker warm truitje erover voor een uitstapje met de trein naar Mechelen 🙂

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Delen:

2 Comments on Millie-jurkje

  • johannaowlette
   3 januari 2017 at 15:46 (7 jaar ago)

   dankjewel!

   Beantwoorden

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here