Voor het eerst naar de cinema: Vaiana

ik wou al een tijdje eens met dochterlief naar de cinema maar was aan het wachten op de juiste film. Ze houdt erg van Wall E, en heeft ook wel al een paar van de prinsessen-films van Disney gezien, zoals Assepoester, De Kleine Zeemeermin en Belle en het Beest. Frozen vond ze dan weer niet leuk en heeft ze nog niet uitgekeken.

Ik vind de trailer van Vaiana er zelf schitterend uitzien, en de setting van Vaiana kan moeilijk nog meer verschillen van die van Frozen: de Hawaiiaanse eilandengroep in de Stille Oceaan. Dochterlief heeft de trailer zelf ook een paar keer gezien en ze vond Maui en Vaiana wel leuk dus dit weekend zijn we er gewoon voor gegaan šŸ™‚

Origineel heet de film trouwens Moana. Er is geen officiĆ«le reden voor de naamswijziging in de Belenux opgegeven door Disney, maar vermoedelijk heeft het iets te maken met een beschermde (merk)naam. In Spanje is er een parfum met de naam Moana, en in ItaliĆ« blijkbaar een actrice voor een zeer volwassen soort film šŸ™‚ Daar heet de film Oceania.

Vaiana is de naam van een sterk, zelfstandig meisje dat samen met halfgod Maui haar eiland en volk moet redden. Grappige sidekicks horen er ook weer bij: een haan, een varkentje en Maui’s tatoeages. En net zoals bij Wall E en Finding Nemo is dit verhaal ook weer een ecologisch sprookje. Dus ik vind de boodschap zeker dik ok!

En wat vond onze kleuter er dan van, van haar eerste cinema-ervaring? Ja, heel leuk! Ze leefde natuurlijk volop mee met het verhaal, vond veel stukjes erg grappig en 2 delen wat eng, dan is ze op mijn schoot komen zitten. Het einde vond ze heel mooi (ik ook) en van de muziek heeft ze ook genoten. Een succes!

cinema Voor het eerst naar de cinema: Vaiana

Delen:

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paste your AdWords Remarketing code here